Logo Realitatea.md

„Țineți-vă pe picioare”. Un șofer de microbuz din Capitală, beat criță, a urcat la volanul mașinii și a provocat un accident (VIDEO)

18 Noiembrie 2020, 15:51 // Auto

Un șofer de microbuz din Capitală în stare de ebrietate avansată a provocat ieri seara un accident rutier, pe strada Vasile Lupu, după ce a refuzat să se oprească la somația oamenilor legii, care se aflau în zonă pentru a asigura ordinea publică.

Captură Video

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în seara zilei de ieri, în jurul orei 20:00, pe strada Vasile Lupu din Capitală, o echipă de patrulare, care se afla la supravegherea circulației rutiere a observat un microbuz de rută care se deplasa neuniform și încălca regulile de circulație. Acesta a fost somat să oprească mașina, însă nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor de patrulare. Din cauza stării avansate de ebrietate, șoferul a pierdut control mașinii și a creat un accident rutier, tamponând un alt mijloc de transport.

După ce a fost înlăturat de la volanul mașinii, bărbatul a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a fi supus testului alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,62 mg/l în aerul expirat.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat de 42 de ani, care activează în calitate de șofer pe o rută de microbuz, care în acel moment era fără pasageri.

Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehicolului în stare  de ebrietate și producerea unui accident rutier. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința sancțiunii asupra cazului.  

Poliția face apel la responsabilitatea cetățenilor de a nu urca în stare de ebrietate la volanul mașinii, iar persoanele, care sunt martori ai acestor încălcări să sesizeze imediat oamenii legii. 

Citeste tot despre: INSP, microbuz, poliţie, șofer
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 0.7141%
USD USD 17.2805 0.0747%
RUB RUB 0.2304 1.0970%
RON RON 4.3003 0.6813%
UAH UAH 0.6101 0.4280%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile