Logo Realitatea.md

Cu un cost de 2,7 mil. lei, scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Capitalei a fost azi inaugurat oficial (VIDEO)

27 Noiembrie 2020, 19:22 // Societate

Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Capitalei a fost inaugurat azi oficial după reabilitare. Acesta a fost transformat într-un spațiu de agrement unic de acest fel din Chișinău. Astfel, renovarea a prevăzut înlocuirea pavajului vechi, remodelarea căilor de acces și a zonelor verzi, instalarea sistemului automatizat de irigare și a mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi și vaze de flori).

foto: chisinau.md

De asemenea, conform Primăriei municipiului Chișinău, în zona de odihnă au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic, precum și un sistem acustic (18 boxe) destinat evenimentelor culturale/mondene și difuzarea programelor radiofonice teatralizate. Iar pentru securizarea zonei a fost instalat sistemul de monitorizare video.

Totodată, în scuarul „Mihai Eminescu” au fost plantați nouă molizi argintii şi 30 de tuia pitică, inclusiv specii decorative precum sorbul și ienupărul.

Costul lucrărilor de renovare a scuarului „Mihai Eminescu” sunt de cca 2,7 milioane de lei și au fost suportate de municipalitate în colaborare cu Mobiasbanca - OTP Group, sediul central al căreia este chiar în spatele scuarului, precum și EcoCity S.R.L.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat în cadrul evenimentului de inaugurare a obiectivului că, pe lângă proiectele de infrastructură pe care municipalitatea le dezvoltă, oamenii au nevoie și de activități culturale, iar aici vor putea să-și petreacă frumos timpul. „Astfel, ne dorim ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc pentru a asculta muzică, programe radiofonice teatralizate și pentru a participa la diverse evenimente culturale”, a conchis edilul Capitalei.

De cealaltă parte, László Diósi, CEO al Mobiasbanca – OTP Group, a ținut să transmită că instituția financiară este onorată pentru posibilitatea de a contribui la reinventarea unui spațiu important din centrul istoric al orașului, care cu siguranță va bucura și oaspeții Capitalei. Iar instituția bancară va continua să investească în sănătate, programe culturale, de educație și voluntariat, astfel având un rol semnificativ în viața comunităţilor.

În perioada următoare în scuarul „Mihai Eminescu” urmează a fi amenajate mese de șah și o zonă dedicată distracției copiilor.

Foto: chisinau.md

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile