Logo Realitatea.md

Cu vacanțe „achitate din contul prietenilor”, însă neindicate în declarația de avere. O deputată PAS sesizează ANI despre escapadele „cadou” ale lui Dodon

02 Septembrie 2020, 13:38 // Politica

Deputata PAS, Galina Sajin a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), pentru a verifica respectarea declarării regimului averii și al intereselor personale ale președintelui Igor Dodon, întrucât acesta spune că unele vacanțe de peste hotarele țării au fost finanțate de rude sau prieteni apropiați, însă nu sunt indicate donațiile în declarația de avere a acestuia.

„Dodon a fost prins cu vacanțe ce costă sute sau mii de euro. Pentru a se justifica, în lista de alte argumente, acesta a zis că au fost cadouri. Doar o noapte în hotelul lui Ceaika ar fi costat 20 mii de euro. Bun cadou, nu? Dacă au fost cadouri, atunci aceste cadouri trebuiau declarate, conform legislației în vigoare, lucru ce nu s-a întâmplat. În acest sens, m-am adresat ANI azi și o să așteptăm cu nerăbdare răspunsul”, a scris Sajin pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, mai multe investigații jurnalistice au scos la iveală mai multe vacanțe de lux în care s-a odihnit șeful statului, Igor Dodon, prietenii acestuia și chiar familia sa. De asemenea, precizăm că, doar în luna august curent, Dodon a fost în cel puțin două vacanțe: una la sanatoriul din Moscova, după cum a declarat șeful statului, iar alta pe Muntele Athos.

Mai multe detalii găsiți mai jos:

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

TOP 10 VACANȚE ale lui Dodon după ce a devenit președinte! Cât de multe a reușit șeful statului într-un an (FOTO)

Dodon și în vacanță „se gândește la binele” poporului. A anunțat că Turcia a acceptat să livreze Moldovei 50 de ventilatoare cu un avans de doar 10 la sută din sumă

Usatîi: Dodon pleacă din nou în vacanță-pe Muntele Athos. Va zbura în Grecia din București și va fi însoțit de 14 bodyguarzi înarmați (VIDEO)

Cine-i balabol? Dodon a plecat, totuși, pe Muntele Athos. A transmis un mesaj și opoziției: „Le recomand să nu-și ia păcat pe cap”

Dodon s-a obosit. A plecat la odihnă la Moscova, deși spunea că familia e în vacanță în Turcia

Președinția neagă că Dodon s-ar afla în vacanță în Turcia. Instituția a dat în judecată politicienii, care au lansat acest zvon

Dodon vrea să ne convingă că totuși se află la Moscova în vacanță. A plasat un video într-o pădure a unui sanatoriu (VIDEO)

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile