Logo Realitatea.md

"Culisele" perchezițiilor de la Fisc: Doi agenți economici din Transnistria au prejudiciat bugetul de stat cu un milion de lei (VIDEO)

19 Martie 2019, 14:55 // Economie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu detalii legate de perchezițiile de azi de la Fisc. Astfel, PCCOCS exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începând cu 2018 și până în prezent.

Percheziții la FISC! Reacția conducerii: Punem la dispoziție toată informația necesară

Embed:

În cadrul investigațiilor desfășurate, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile s-au eschivat de la achitarea TVA-ului în sumă de peste 3 milioane de lei.

În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie ai întreprinderilor nominalizate, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de lei.

A fost stabilit și faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea din sumei de aproximativ 1 milion lei.

Azi, au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie al întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani pentru un capăt de acuzare și de la 8 la 15 ani de închisoare pentru alt capăt de acuzare.

La efectuarea acțiunilor de urmărire penală pendinte, o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.  

Citeste tot despre: doi agenți, PCCOCS, serviciul fiscal, sis
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile