Logo Realitatea.md

"Culisele" perchezițiilor de la Fisc: Doi agenți economici din Transnistria au prejudiciat bugetul de stat cu un milion de lei (VIDEO)

19 Martie 2019, 14:55 // Economie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu detalii legate de perchezițiile de azi de la Fisc. Astfel, PCCOCS exercită urmărirea penală în baza unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și escrocherie, comisă de factorii de decizie a doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, începând cu 2018 și până în prezent.

Percheziții la FISC! Reacția conducerii: Punem la dispoziție toată informația necesară

Embed:

În cadrul investigațiilor desfășurate, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile s-au eschivat de la achitarea TVA-ului în sumă de peste 3 milioane de lei.

În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie ai întreprinderilor nominalizate, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de lei.

A fost stabilit și faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea din sumei de aproximativ 1 milion lei.

Azi, au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie al întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani pentru un capăt de acuzare și de la 8 la 15 ani de închisoare pentru alt capăt de acuzare.

La efectuarea acțiunilor de urmărire penală pendinte, o contribuție activă a avut-o conducerea Serviciului Fiscal de Stat.  

Citeste tot despre: doi agenți, PCCOCS, serviciul fiscal, sis
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.0000%
USD USD 17.7719 0.0000%
RUB RUB 0.2786 0.0000%
RON RON 4.0068 0.0000%
UAH UAH 0.7293 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață