Logo Realitatea.md

Cum a decurs prima zi a Orășelului European din centrul capitalei (GALERIE FOTO)

12 Mai 2018, 18:10 // Actualitate

Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău s-a transformat, pentru două zile, într-un adevărat orășel european. La evenimentul tradițional, organizat cu ocazia Zilei Europei, vizitatorii orășelului european pot să guste din bucatele tradiționale ale țărilor europene; să ia lecții de limbi străine, vorbite pe teriotriul comunității europene; să asculte muzică din Europa și să cunoască în acest mod mai bine cultura europeană în ansamblu.

„Este prima zi a Europei și prima ediție a orășeulului european pe care le sărbătoresc de la începutul mandatului meu de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova. Continui astfel o frumoasă tradiție de a aduce locuitorilor acestui oraș frumusețea culturală, culinară și muzicală a Europei. Vom descoperi azi și mâine tradiții europene, vom privi în aceasta seara cel mai cunoscut concurs european muzica, Eurovision, iar mâine vom asculta concerte și vom privi filme europene”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. 

„Statele membre UE sunt atât de diferite, dar atât de unite prin diversitatea lor și valorile democratice promovate, inclusiv cele ce țin de respectarea legii, statului de drept, funcționarea instituțiilor puternice, promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, societății civile și libertății presei", a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Evenimente similare, organizate în cadrul Festivalului de film și cultură europeană, vor avea loc în mai multe orașe din țară: Drochia, Cahul, Bălți, Soroca, Ungheni, Hîncești și Comrat. Festivalul va dura până pe 2 iunie.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile