Logo Realitatea.md

Cum a intervenit Chișinăul în cazul a doi șoferi de ambulanță, băgați la răcoare în Dubăsari pentru 15 zile

08 Aprilie 2020, 16:22 // Politica

Biroul Politici de Reintegrare a sesizat autoritățile de aplicare a legii în legătură cu reținerea a doi șoferi de ambulanță ce locuiesc în satul Molovata Nouă, localitate situată în Zona de Securitate. Anatolii Cebotari și Alexei Carpov au fost reținuți sub pretextul că au încălcat regulile de circulație, în timpul pandemiei de COVID-19 și condamnați la 15 zile de detenție.

„Cei doi locuitori ai satului Molovata Nouă își desfășurau activitățile la așa-numitele servicii de ambulanță din or. Dubăsari, parte necontrolată efectiv de către autoritățile constituționale. Imediat după ce am recepționat informația din teren despre incident, viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a sesizat Misiunea OSCE la Chișinău, care a detașat o echipă pentru a documenta situația la fața locului”, scrie într-un comunicat emis presei de către Birou.

Totodată, negociatorul-șef a trimis un Brief în adresa tuturor participanților la procesul de negocieri în format „5+2”, unde a fost trecut incidentul și instalarea posturilor ilegale în Zona de Securitate.

„Biroul Politici de Reintegrare insistă pe toate căile de dialog pe eliberarea necondiționată a celor două persoane și eliminarea infrastructurii posturilor de control, instalate ilegal de către partea transnistreană”, scrie în același comunicat.

Realitatea.md amintește că Anatolii Cebotari și Alexei Carpov au fost reținuți ilegal de către pretinsa miliție din stânga Nistrului. Pe 3 aprilie, adică în ziua reținerii, cei doi ar fi fost recunoscuți vinovați de o instanță din localitate nerecunoscută de comiterea unei contravenții administrative.

Li s-a stabilit o pedeapsă de 15 zile de arest administrativ pentru fiecare. Ei sunt ținuți în izolatorul de detenție din orașul Dubăsari.

Asociația Promo-Lex a lansat un apel public!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile