Logo Realitatea.md

Cum arată Grădina Zoologică din Chișinău, redeschisă azi publicului după ce a trecut printr-un amplu proces de schimbări (FOTO)

01 Iunie 2020, 15:21 // Societate

Grădina Zoologică din Chișinău și-a redeschis azi ușile pentru vizitatori după o perioadă în care a fost închisă, impusă de starea de urgență, dar și cât a trecut printr-un proces de reparație și construcții adiționale. Tot în această perioadă, la Grădina Zoo s-au mai născut mai multe animale. Deși afară e un pic posomorât, zeci de copii însoțiți de părinții lor au luat cu asalt potecile Grădinii Zoo începând cu ora 13:00 a zilei.

foto: facebook.com/i.ceban.public

Solicitată de IPN, administratorul-șef al instituției, Olga Iuzvac, a declarat că în perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a trecut printr-un șir de schimbări. Au fost reamenajate terenurile de joacă, s-au reparat multe bazine, voliere, s-au amenajat decorațiuni, a fost dată în exploatare voliera pentru urși, deschiderea oficială a căreia a avut loc astăzi la ora 13.00. De asemenea, lupii au fost mutați în volieră nouă. Acum se finalizează construcția volierei noi pentru suricate.

Crocodilul a fost mutat în voliera de vară, care dispune de încălzire cu becuri infraroșii și un rezervor cu pește din care poate vâna. Până acum, crocodilul se afla într-o încăpere închisă, neîncăpătoare. Un terrarium la ZOO a fost amenajat încă anul trecut, fiind o construcție aparte, unde sunt șerpii și șopârlele.

În această primăvară, s-au născut mai multe animale: canguri, mufloni, măgari. Au completat colecția de la ZOO puii de struți și alte păsări. Olga Iuzvac spune că acum și vizitatorilor le va fi mai interesant, dar și animalele sunt dornice de compania vizitatorilor.

La deschidere a fost prezent și primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a mers să se adigure că sunt create toate condițiile pentru vizitatori. La fel, acesta a spus că a discutat cu angajații și le-a mulțumit pentru „implicare și dedicație în tot ceea ce fac” și pentru „efortul depus la crearea noii zone în parc și construcția celor două mari voliere pentru urși și lupi”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

„De azi cei mici, dar și maturii, pot merge la Zoo și mi-au comunicat că au așteptat cu nerăbdare să fie deschis. Vin cu îndemnul către toți: să fie păstrate toate recomandările specialiștilor, distanța, să poarte măști, să folosească dezinfectant și să nu se expună riscului nici ei, nici pe cei din jur”, a mai scris el, chiar dacă la deschidere, atunci când a dat interviuri presei prezente, nu s-a ținut cont de aceste recomandări.

foto: facebook.com/i.ceban.public

De azi înainte Grădina Zoologică va lucra în regim obișnuit, de la ora 08.00 până la 20.00, de marți până duminică.

Prețul biletelor de intrare pentru elevi, studenți și pensionari rămâne de 5 lei, iar pentru copiii până la 7 ani accesul este gratuit. Maturii vor achita 30 de lei.

foto: facebook.com/i.ceban.public

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile