Logo Realitatea.md

Cum arată prima mașină Dacia Spring Electric, lansată astăzi. Are o autonomie de peste 200 de km (FOTO/VIDEO)

03 Martie 2020, 12:41 // Auto

Dacia a publicat primele imagini și informații despre conceptul pre-serie Spring Electric, care are o autonomie de peste 200 de kilometri și anticipează lansarea versiunii de serie în 2021.

Conceptul pre-serie a primit numele Dacia Spring Electric și ia forma unui SUV de oraș care va avea o autonomie electrică de peste 200 de kilometri, conform standardului WLTP, scrie Automarket.ro.

Pentru moment, constructorul român nu a oferit niciun fel de detalii despre capacitatea bateriei și nici detalii tehnice despre motorul electric. Cel mai probabil, aceste informații vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea comercială a versiunii de serie.

În schimb, Dacia menționează că Spring Electric are o lungime de 3.73 metri și oferă spațiu pentru patru persoane pentru a „deveni vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”.

De asemenea, producătorul de la Mioveni afirmă că a acordat o atenție specială luminilor, în contextul în care farurile Full LED au fost implementate în două moduri: o bandă orizontală în partea superioară și 4 elemente grafice integrate în bara de protecție.

Între timp, stopurile Full LED generează un efect „dublu-Y”.

Dacia afirmă că aceste efecte vizuale marchează viitorul identității mărcii în privința iluminării.

Versiunea de serie a conceptului pre-serie Dacia Spring Electric va apărea pe piață în prima jumătate a anului 2021. Întrucât lansarea este la aproximativ un an distanță, este de așteptat ca versiunea de serie să păstreze cele mai multe caracteristici de design ale conceptului Spring Electric.

Dacia menționează că Spring Electric va fi o mașină potrivită pentru utilizatorii individuali și pentru flote, însă urmează să ofere acest model și pentru serviciile de car-sharing.

Întrucât pentru moment Spring Electric este un concept pre-serie, Dacia nu a oferit niciun fel de indicii cu privire la prețul de comercializare pentru versiunea de serie care va fi disponibilă de anul viitor, cu excepția faptului că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile