Logo Realitatea.md

Cum comentează consilierul lui Chicu „din nume personal” declarațiile premierului român Ludovic Orban

09 Ianuarie 2020, 11:33 // Actualitate

După ce prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul de la Chișinău nu este un partener „serios”, premierul Ion Chicu nu a venit cu nicio reacție, însă consilierul său, Nicolae Eșanu, a comentat „din nume personal” declarațiile de peste Prut.

Foto: gov.md

„Citesc de citeva zile informații despre declarația atribuită prim-ministrului României și constat cu tristețe reacțiile infantile ale unui număr foarte mare de conaționali la această declarație. Nu vreau să comentez declarația și de fapt nici nu știu dacă cele relatate reflectă fidel declarația dlui prim-ministru. Sper însă că ceva a fost înțeles greșit deoarece nu aș vrea să ajung să constat că România are probleme mai mari decât credeam eu. Dar nu pot sa nu reacționez la numărul extraordinar de mare a celor care se bucură de faptul că Guvernul țării sale este împroșcat cu noroi. După mine lucrul acesta este josnic. Căci o persoana care se respectă pe sine și își respecta țara, chiar și atunci când este un critic vehement al propriului Guvern, nu poata să admita ca cineva din afară să se implice în treburile interne”, a scris Nicolae Eșanu pe Facebook.

Chiar dacă s-a abținut de la comentarii, Chicu a dat like la postarea lui Eșanu.

Aflat la Bruxelles, Orban a cerut oficialilor europeni să manifeste maximă exigență în legătură cu ceea ce se întâmplă în țara noastră și să ia măsuri în cazul în care angajamentele asumate nu vor fi respectate.

Declarațiile premierului român despre Guvernul de la Chișinău pot fi văzute AICI.

Citeste tot despre: chicu, Eșanu, Orban
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile