Logo Realitatea.md

Cum comentează Șalaru, președintele PUN, decizia CSJ în dosarul „Băsescu vs. Dodon”

08 Noiembrie 2018, 12:32 // Politica

Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Național (PUN), a comentat decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) în dosarul „Băsescu vs. Dodon”, emisă aproape de miezul nopții, în urma căreia Traian Băsescu, fostul președinte al României și președintele de onoare al partidului, a rămas fără cetățenie moldovenească.

„Justiția moldovenească a dat dovadă încă o dată despre subordonarea juridică către puterea bicefală formată din cuplul toxic Plahotniuc-Dodon. După o amânare pentru care a invocat ”studierea suplimentară” a dosarului, completul de judecători a decis să confirme juridic abuzul lui Igor Dodon și să-i retragă definitiv cetățenia celui care a pus Republica Moldova pe harta interesului Uniunii Europene. 

Faptul că intrarea în politica moldovenească a lui Traian Băsescu, prin înființarea PUN, a deranjat întreaga clasă politică de la dreapta la stânga politicii moldovenești nu mai este un secret pentru nimeni. De aici și până la a da decizii în puterea nopții, după ce cu doar câteva ore înainte anunțaseră amânarea unui verdict, este totuși o distanță prea mare. 

Prin această decizie actuala putere sfidează nu doar elementare norme de drept, ei sfidează inclusiv minimele norme de bun simț. Alături de invalidarea alegerilor la Primăria Chișinău, sentința contra lui Traian Băsescu este încă o dovadă că statul Republica Moldova a devenit pur și simplu o feudă aflată la cheremul unor grupări interlope mascate sub eticheta de partide, un stat eșuat la marginea lumii civilizate”, a scris Anatol Șalaru pe contul său de Facebook.

Respectiv, în prezent, nu mai există posibilitatea ca Traian Băsescu să candideze la alegerile din țară, odată ce legea prevede că o pot face doar cei care au cetățenie moldovenească. Chiar și așa, anterior, Anatol Șalaru că PUN ar putea boicota alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

CITEȘTE ȘI:

Avocatul lui Traian Băsescu, despre modul în care CSJ a emis decizia: Nu am mai întâlnit în cariera mea o astfel de situație (DOC)

Citeste tot despre: Anatol Șalaru, CSJ, PUN, Traian Băsescu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile