Logo Realitatea.md

Cum decurg lucrările de reabilitare a Parcului "Valea Trandafirilor". A început deja asfaltarea aleilor pietonale (FOTO)

22 Martie 2019, 18:09 // Societate

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi lucrările de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor", unde au început lucrările de asfaltare a aleilor pietonale. În total vor fi asfaltați 6 kilometri de alei sau 30 de mii de metri pătrați, iar termenul de desfășurare a lucrărilor este de circa trei luni.

 

Intervenția prevede instalarea bordurilor și asfaltarea aleilor centrale, după care se va purcede la reabilitarea aleilor secundare, a suprafețelor de gazon; vor fi replantați arbori și arbuști, ulterior vor fi trasate piste pentru bicicliști.

În cadrul Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor" deja a fost renovată rețeaua de iluminat public pe bază de LED. Urmează alte lucrări importante precum:  renovarea havuzului, construcția skateparkului, terenului de minifotbal, volei și construcția și reabilitarea WC-urilor publice.

Ruslan Codreanu s-a asigurat de buna desfășurare a lucrărilor de asfaltare și că activitățile pe șantier sunt organizate conform graficului stabilit.

„Alături de Parcul „Valea Morilor" din centru, și acest parc va reprezenta o oază de odihnă pentru locuitorii capitalei, nu doar ai sectorului Botanica. Aici oamenii vor putea alege să facă sport sau să admire priveliștea zonei", a menționat primarul interimar.

Proiectul de renovare a zonei de agrement a început în anul 2018, prin renovarea iluminatul public. Pentru anul curent, în buget au fost prevăzuți 12 millioane de lei pentru realizarea celor mai importante tipuri lucrări privind modernizarea parcului. 

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5671 0.2690%
USD USD 17.6161 0.6841%
RUB RUB 0.2633 -0.0759%
RON RON 4.1367 0.1307%
UAH UAH 0.7004 0.9658%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile