Logo Realitatea.md

Cum găsești un telefon la cel mai bun preț? Iată câteva trucuri

17 Octombrie 2020, 17:11 // Tech

Un telefon nou, deși nu este neapărat cea mai importantă investiție din viața noastră, este un lucru indispensabil în era tehnologiilor. De regulă un telefon performant este un telefon scump, de aceea trebuie să știm care este cea mai bună opțiune pentru a-l cumpăra. Iată câteva trucuri, potrivit Bani.md.

Foto simbol

Acordă-ți suficient timp

Ca în cazul oricăror achiziții, e important să nu te oprești la primul vânzător. Caută mai mult și studiază piața, compară prețuri și magazine și vezi unde sunt, de obicei, cele mai mari reduceri. De asemenea, fii atent la cum fluctuează prețurile pe parcursul anului.

Așteaptă sărbătorile

În general, ofertele de sărbători sunt chiar adevărate. Singura observație este că reducerile mari au loc la produse ceva mai vechi, pe care comercianții încearcă să le elibereze din stoc. Ceea ce ne duce la următorul sfat.

Alege vedeta anului trecut

În loc să cumperi cea mai nouă apariție de la un producător de top, ai putea să aștepți un an, până când apare următorul model flagship. Fiecare lansare vine cu reduceri substanțiale la telefoanele precedente. Iar diferențele tehnologice nu sunt chiar atât de mari.

Cumpără online

Sunt șanse mari ca magazinele online să ofere prețuri mai avantajoase, pentru simplul motiv că elimină costurile magazinelor fizice din ecuație. Dar, chiar dacă diferențele nu sunt mari, ai în continuare mai multe avantaje online. Cum ar fi faptul că poți compara în câteva minute zeci de modele diferite. Iar prețul cel mai mic e mult mai ușor de găsit decât umblând printre rafturi fizice.

Nu refuza resigilatele

Un telefon resigilat nu trebuie să fie neapărat defect. De fapt, de multe ori vorbim despre un produs pe care fostul cumpărător l-a ales greșit și l-a înapoiat. Simpla desigilare a pachetului originial poate să mai scadă puțin din preț. Solicită informații detaliate despre starea produsului înainte să-l cumperi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile