Logo Realitatea.md

Cum îl mai cheamă pe Vlad Plahotniuc? A doua identitate dezvăluită!

26 Noiembrie 2019, 07:38 // Actualitate

Sunt ani buni de când se tot vehiculează că Vlad Plahotniuc ar mai avea și alte identități. Unii îi zic Plahatniuc, în loc de Plahotniuc, ca recent să se afle că, înainte de a părăsi teritoriul Republicii Moldova în contextul cedării puterii de către democrați, fostul lider PDM a obținut un buletin de identitate pe numele Victor Novak. Subiectul a fost discutat și cu Pavel Filip, actualul lider PDM, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Prezentatorul Alex Cozer a povestit că a aflat numele din surse demne de încredere și că acestea i-au mai dezvăluit că Vlad Plahotniuc și-a făcut alt nume, pentru că viața sa era în pericol.

El l-a întrebat pe Pavel Filip ce cunoaște despre asta, iar democratul a răspus următoarele: „Eu nu știu de ce le trebuia lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov dubla identitate și nici nu știu precis dacă avea a doua identitate. Dacă într-adevăr o au, trebuie să fie demarate investigații pentru a înțelege”.

Liderul PDM a mai adăugat că Agenția Servicii Publice, condusă în momentul elibării actelor de către Serghei Răilean, nu a făcut decât să execute procedura. „Spre exemplu, în cazul pașapoartelor diplomatice, nu ASP ia decizia cui să le acorde. Pachetul de documente vine de la Ministerul Afacerilor Externe”, a explicat acesta.

Realitatea.md amintește că discuțiile despre dubla cetățenie a lui Vlad Plahotniuc le-a redeschis deputatul PPDA (ACUM), Chiril Moțpan. El însă a refuzat să facă public numele, precizând doar că se sfârșește cu litera „K”. Între timp, Procuratura Anticorupție a deschis o cauză penală pentru abuz de serviciu comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile