Logo Realitatea.md

Cum răspunde Blocul ACUM la noua invitație lansată de PDM pentru a iniția un dialog

14 Martie 2019, 12:15 // Politica

Blocul ACUM, fiind solicitat de Realitatea.md, a reacționat cu un răspuns în legătură cu noua invitație lansată de PDM privind inițierea unui dialog întru formarea unei coaliții în noul Parlament al Republicii Moldova.

„Rămânem ferm pe poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa Blocului ACUM a propus un pachet de legi de dezoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale Parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, este reacția Blocului ACUM transmisă prin Serviciul de presă.

Pachetul de legi propus într-o conferință de presă de copreședinții blocului electoral - Maia Sandu și Andrei Năstase - poate fi citit aici.

Realitatea.md amintește că PDM a venit azi cu cea de-a doua invitație la negocieri către Blocul ACUM, după ce democrații s-au întrunit în ședința Comitetului Executiv. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PDM Andrian Candu.

Politicianul a spus că dacă Blocul ACUM ar fi răspuns la prima invitație, PDM ar fi fost de acord să le ofere dreptul de a numi în funcție premierul Republicii Moldova, aceasta chiar dacă democrații au 30 de mandate, iar DA și PAS împreună - 26.

De menționat că, în contextul răspunsului Blocului ACUM, PDM urmează la începutul săptămânii viitoare să se întrunească în cadrul unei noi ședințe a Comitetului Executiv al partidului pentru a decide următoarele acțiuni.

CITEȘTE ȘI:

Scrutinul din 24 februarie 2019 a fost validat de Curtea Constituțională

Șeful statului a precizat termenul în care urmează să fie creat noul Parlament

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile