Logo Realitatea.md

Cum să dispari de pe internet

30 Iulie 2019, 20:40 // Tech

Cel mai probabil, te-ai conectat pe multe site-uri cu contul tău de Facebook sau cel de Google. Astfel, poți începe să verifici care sunt site-urile sau aplicațiile pe care te-ai conectat cu ajutorul acestora. În cazul Facebook, mergi la Setări, apoi Aplicații și site-uri web. Pe contul de Google, mergi la secțiunea Securitate, apoi caută aplicațiile terțe care au acces la contul tău.

Cu siguranță, sunt multe site-uri pe care nu-ți amintești să fi intrat vreodată, cu atât mai puțin că ți-ai creat un cont. Pe acestea le poți găsi prin mailurile primite, folosind anumite cuvinte cheie precum „cont”, ”parolă” „activare”, „înregistrare” etc.

Poți verifica și ce detalii sunt despre tine pe internet prin căutarea pe Google a numelui tău, adresei de mail sau numărului de telefon.

Cel mai bine e să începi să ștergi conturile cel mai puțin important. Neapărat, contul tău de email va trebui șters ultima dată, pentru că acolo vei primi confirmările de dezactivare a diferitelor conturi.

De ce n-ar fi tocmai util să-ți ștergi toate datele

Utilitatea internetului nu poate fi contestată. Pentru cei cu acces la internet sigur nu trece nici măcar o zi fără un film pe Netflix, un scroll pe Facebook sau un mesaj pe WhatsApp. Iar niciuna dintre acestea nu poate fi făcută fără să oferi câteva date de identificare.

Partea cea mai proastă din tot acest proces de ștergere a identității tale din mediul online e că te poate lăsa fără acces la unele dintre opțiunile pe care ți le dă internetul. Rețelele sociale sunt excluse de la bun început din ecuație. Însă chiar dacă ești ok cu asta și nu ai nevoie de Facebook sau Instagram în viața ta, utilizarea internetului va fi foarte limitată pentru tine.

Astfel, pentru că nu vei mai avea cont de Google, nu vei mai putea descărca aplicații pe telefonul tău cu Android, de exemplu. De fapt, nu vei mai putea folosi niciun site care solicită înregistrarea atunci când vrei să-i folosești serviciile, ceea ce-ți va complica destul de mult viața.

Totuși, cel mai probabil, nu vei reuși să ștergi toate informațiile din mediul online despre tine.

Sursa: playtech.ro

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile