Logo Realitatea.md

Cum se luptă cu fenomenul copiatului în școlile din India – li se pun cutii de carton în cap elevilor

21 Octombrie 2019, 17:44 // Life

Cea mai „la îndemână” soluţie împotriva copiatului la examene a avut-o un liceu din India. Pe capul copiilor au fost puse cutii de carton decupate doar în dreptul ochilor. Fotografia a fost făcută de un profesor din cadrul şcolii şi, în scurt timp, a devenit virală pe Facebook, transmite Mediafax.

Imaginea cu copiii a căror vedere laterală fusese obturată ca la cai a atras critici dure în social media, astfel că directorul instituţiei de învăţământ a fost nevoit să prezinte scuze public. Suresh Kumar a scris pe Twitter că „nimeni nu are dreptul să trateze pe nimeni ca pe nişte animale, mai ales nişte copii de şcoală” şi că „această perversitate va fi aspru pedepsită”.

În apărarea sa, directorul liceului a spus că elevii au fost informaţi dinainte despre cum se va desfăşura examenul şi că la „experiment” nu au participat decât copiii care au dorit şi care au primit acceptul părinţilor: 56 din 72.

Ba mai mult, copiii au venit cu propriile lor cutii la examen. Directorul liceului spune, tot ca să se apere, că acele cutii nu au stat pe capul copiilor mai mult de 30 de minute şi, că, la o oră de la începerea examenului, nimeni nu mai avea cutia pe cap. 

La şcolile din India se copiază mult, spune CNN, care adaugă şi că presiunea asupra elevilor e uriaşă, într-o ţară în care singura modalitate de a ieşi din cercul vicios al sărăciei e educaţia.

Elevii iau foarte în serios aceste examene, pe care vor să le treacă cu orice preţ. Riscul unei căderi psihice la aceşti elevi este foarte mare. La începutul anului, 19 copii şi-au luat viaţa din cauza rezultatelor slabe la examene.

Citeste tot despre: copiat, cutii de carton, elevi, examen, India
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile