Logo Realitatea.md

Cum se transformă în timpul nopții strada pietonală din Chișinău (FOTO)

19 Septembrie 2014, 17:54 // Societate

Aflată în construcție deja de doi ani și încă nefinisată, strada Alexandru Diordiță din Chișinău este pietonală ziua și „parcare” - noaptea. Asta deoarece, în timpul nopții, șoferii care locuiesc în preajmă își lasă mașinile chiar pe pavajul străzii destinate, conform proiectului, exclusiv pietonilor. Pe Internet au fost plasate poze cu zeci de mașini alineate în spic printre felinarele în stil retro, instalate de-a lungul străzii.

Lucrările de reparație ale străzii pietonale urmau a fi încheiate încă acum un an, dar așa și n-au mai fost încheiate. Astfel, ultimul termen anunțat, este 14 octombrie, de Ziua Orașului. Se pare însă că nici atunci lucrările nu vor fi finalizate. Asta deoarece, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a răzgândit și a cerut să fie sădit şi un rând de copaci în perimetrul străzilor Columna şi Alexandru cel Bun.

Astfel, până când autoritățile se vor decide când să încheie lucrările și să dea strada pietonală „în exploatare”, aceasta servește șoferilor din preajmă drept loc de parcare pe timpul nopții. Mai mult, unii dintre aceștia ingnoră indicatoarele rutiere și circulă în zonă chiar și ziua.

Conform proiectului, pe strada Alexandru Diordiţă urmează a fi amenajate terase şi deschise expoziţii de artă. În dreptul străzilor Columna şi Alexandru cel Bun, nivelul carosabilului va fi ridicat şi vor fi instalate semafoare pietonale.

Realitatea.md aminteşte că primul termen de dare în exploatare a străzii Diordiţă a fost 1 august 2013.

Foto: facebook.com/nikolay.railean

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile