Logo Realitatea.md

„Curban”, liderul unei grupări criminale din Ocnița și membru al grupării criminale „Makena”, reţinut pentru şantaj

16 Septembrie 2019, 14:39 // Societate

„Curban”, liderul unei grupări infracționale din orașul Ocnița în vârstă de 53 de ani, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de șantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.

foto: politia.md

Ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Bălți, polițiștii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Bălți și cei de investigație ai Inspectoratului de Poliție Ocnița, la finele săptămânii trecute, au efectuat percheziții la domiciliile unor membri ai grupării, adepți ai hoțului în lege „Makena”, specializați în deposedarea de bunuri materiale şi mijloace băneşti de la victime, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice și  cu moartea.

Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliul și în mijlocul de transport al liderului grupării criminale, polițiștii  au depistat şi ridicat cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, arme reci etc., care ulterior urmau a fi transmise în Penitenciare pentru așa-zisul „Obșeac”.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu suportul celor din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” a Inspectoratului General de Carabinieri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani.

Actualmente, forțele de ordine efectuează acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor membrilor grupării şi rolul fiecăruia dintre ei în comiterea infracțiunii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile