Logo Realitatea.md

(UPDATE) „Curg una după alta”. Cea de-a 17-a localitate a semnat declarația de unire (FOTO)

09 Februarie 2018, 12:23 // Actualitate

(UPDATE) Ce-a de-a 17-a localitate a semnat astăzi declarația de unire simbolică. Este vorba de satul Tîrșiței din raionul Telenești. Cel puțin asta susține liderul PL, Mihai Ghimpu, însă potrivit documentului, semnatarii declarației ar urma în realitate mâine să o valideze, deoarece în act este indicată data de 10 februarie curent.

Foto Simbol

„Consilierii locali din localitatea Tîrșiței, r-n Telenești au votat astăzi o declarație de Unire cu România. Este a 17-a localitate din Republica Moldova, care spune DA Unirii! Felicitări Primarului liberal, Ion Tulbure”, a scris Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

(UPDATE) Satul Floreni din raionul Anenii Noi a semnat ieri declarația de unire simbolică. Despre acest lucru a anunțat cu puțin timp în urmă vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

„Ieri și satul Floreni, localitatea în care m-am născut și locuiesc a marcat, printr-o decizie cu o puternică încărcătură simbolică, năzuința de secole a românilor din dreapta Nistrului, de Unire grabnică și pentru vecie a Basarabiei cu România.

Aduc sincere mulțumiri artizanilor acestei decizii istorice, domnului primar Alexandru David, doamnei secretar Liuba Domenti, domnului Ion Costru și celorlalți consilieri locali, preotului-paroh Viorel Rusu și altor actori implicați în acest proces. Sunt mândru de voi, de toți și de fiecare.

Această hotărâre simbolică dar plină de determinare, a fost luată într-o concurență politică acerbă, dar sănătoasă, cu o decizie de inspirație imperialistă, ce bântuie, fără succes și în localitatea noastră”, a scris Munteanu pe Facebook.

În total, până în prezent, declarația a fost semnată de următoarele localități din țară:

1. Parcova (Edineț)

2. Ulmu (Ialoveni)

3. Bardar (Ialoveni)

4. Ruseștii Noi (Ialoveni)

5. Puhoi (Ialoveni)

6. Văsieni (Ialoveni)

7. Feștelița (Ștefan Vodă)

8. Opaci (Căușeni)

9. Gotești (Cantemir)

10. Săseni (Călărași)

11. Nișcani (Călărași)

12. Sărătenii Vechi (Telenești)

13. Grătiești (Municipiul Chișinău)

14. Boghiceni (Hîncești).

15. Codreanca (Strășeni)

16.  Floreni (Anenii Noi) 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile