Logo Realitatea.md

Curtea de Apel Cahul a interzis accesul la ședințele în dosarul lui Șor. „O nouă ilegalitate” (FOTO)

22 Mai 2020, 17:19 // Societate

Curtea de Apel Cahul a încălcat din nou toate normele unui proces public și transparent și a interzis participarea publicului și a presei la ședințele de judecată în dosarul liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Forțele de ordine nu au permis și desfășurarea unui miting pașnic, perfect legal, organizat de cetățeni în care cereau justiție corectă, scrie într-un comunicat emis presei.

Curtea de Apel Cahul a anunțat pentru vineri continuarea examinării dosarului lui Ilan Șor. Deși anterior a decis că ședințele vor fi publice, completul de judecată a interzis azi în debut ca presa să facă înregistrări.

Decizia a generat proteste din partea susținătorilor, inclusiv a deputatei Marina Tauber.

După câteva pauze anunțate de completul de judecată, magistrații au anunțat ulterior că se interzice din nou accesul publicului și al presei la ședințe.

„Un oarecare președinte de instanță a încălcat Constituția țării. Cât timp vom răbda aceste încălcări flagrante? Poliția, finanțată din banii noștri, ai cetățenilor, ne încalcă drepturile. Ei, slujitorii poporului sunt primii care calcă în picioare legea. Suntem obligați să dăm jos această putere începând cu Dodon și continuând cu acest sistem de justiție”, a declarat președintele de onoare al formațiunii, Valeri Klimenko.

Marina Tauber este de părere că prezența cetățenilor și a presei i-a speriat pe judecători.

„Ei în pauze s-au consultat probabil cu Dodon de la care au primit indicații. Așa și nu ni s-a spus din ce motive nu au fost permise camerele de luat vederi la ședința publică. Ne-au dat un drept și tot ei ni l-au luat”, a declarat Marina Tauber.

Între timp, polițiștii au făcut un cordon, fără să permită desfășurarea protestului în fața Curții de Apel Cahul. Cu toate acestea, oamenii au protestat, cerând justiție corectă și un proces echitabil pentru Ilan Șor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile