Logo Realitatea.md

Dacă refuză să iasă la dezbateri între ei, Codreanu îi invită pe Ceban și Năstase la dezbateri cu el. „Unul pe stânga, altul pe dreapta” (VIDEO)

17 Octombrie 2019, 15:59 // Politica

Exclus din cursa electorală prin dezia instanței, fostul primar general interimar Ruslan Codreanu îi invită pe candidații Blocului ACUM, Andrei Năstase, și cel al PSRM, Ion Ceban, la dezbateri electorale cu el. Asta pentru că, spune Codreanu, cei doi evită să vină la dezbateri unul cu altul. El a mai menționat că se crează impresia că „alegerile sunt mimate, iar aranjamentele s-au simțit pe tot parcursul campaniei electorale”.

„Se vede foarte bine că oamenii au făcut un blat. Chișinăul și sferele de influență au fost împărțite încă înainte de alegeri. Pretorii, vicepretorii, șefii de Direcții, fac campanie. Care pentru PSRM, care pentru ACUM. Iar cei doi ezită cu mare iscusință să se întâlnească la dezbateri împreună”, a declarat Codreanu în cadrul unei conferințe de presă. 

Astfel, Ruslan Codreanu i-a invitat pe ambii candidați cu cele mai mari șanse, potrivit sondajelor de opinie, să vină la dezbateri cu el - „unul pe stânga, altul pe dreapta”. „Marea alianță evită să vină la dezbateri unul cu altul, și atunci, eu îi invit pe ambii, și pe Andrei Năstase și pe Ion Ceban să vină la dezbateri cu mine. Să aleagă ei și ora și locul unde”, a mai declarat fostul primar general interimar.

El a mai spus că excluderea sa din cursa electorală „nu este despre Ruslan Codreanu”, ci mai degrabă despre „cum gândește „alianța”, în sens că fac jocuri politice ca să câștige tot „ai noștri”, iar cei care prezintă un pericol sunt excluși din joc”.

Nu în ultimul rând, Codreanu a menționat că s-a uitat prin programele electorale ale celor doi candidați și „dincolo de soluții cosmice, se vede foarte bine ruptura de realitate și problemele reale ale cetățenilor”. „Unul vorbește de lupta cu vrăjitorii și mâna întinsă după fonduri europene. Altcineva iese în conferințe de presă zilnice și se laudă cu proiecte realizate în 2019, deși au fost în Consiliul Municipal cu cea mai mare fracțiune, de 19 consilieri municipali, tocmai patru ani, iar alte proiecte care au fost începute stau în paragină și nimeni nu vorbește despre ele”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile