Logo Realitatea.md

Dăncilă a reiterat importanţa deosebită pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova

23 August 2018, 13:26 // Actualitate

Premierul României, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, miercuri în Republica Moldova cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor din România, printre subiectele discutate fiind şi racordarea Republicii Moldova la Uniunea, transmite Guvernul. 

Foto simbol

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 22 august, o întrevedere cu reprezentaţii Asociaţiei Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova. Cu această ocazie, înaltul oficial român a reiterat importanţa deosebită pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova. Şeful Executivului a subliniat importanţa intensificării consultărilor şi cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun, precum sporirea prezenţei investiţionale, racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE şi, implicit, la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor", se arată în comunicatul Executivului României remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, "În cadrul reuniunii au fost prezentate priorităţile de activitate ale Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova şi manifestarea interesului reciproc privind consolidarea eforturilor pentru îmbunătăţirea mediului investiţional din Republica Moldova prin întrajutorare reciprocă". 

Guvernul român precizează că la începutul acestui an, cu ocazia vizitei la Chişinău, şeful Executivului de la Bucureşti a fost prezent şi la evenimentul de lansare a AIR în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile