Logo Realitatea.md

De astăzi, copiii revin la școală, în clase avariate. Îndemnul primarului: ”Lăsați cravatele și costumele acasă și apucați-vă de curățenie” (video)

25 Aprilie 2017, 07:10 // Societate

Mai multe instituții de învățământ din capitală nu au rezistat stihiei din ultimele zile. Din cauza zăpezii, o parte din acoperișuri a cedat, iar apa pătruns înăuntru. Cu toate acestea, copiii revin de astăzi la școală, însă vor fi nevoiți să renunțe la sălile afectate.

Embed:

Municipiul Chișinău a fost deblocat în urma calamităților naturale, însă aspectul pe teritoriul instituțiilor de învățământ lasă de dorit. Zeci de arbori mai sunt pe clădiri, iar crengile rupte din cauza ninsorilor continuă să ”împânzească” străzile capitalei.

În acest context, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu un îndemn către locuitorii capitalei să se implice la curățarea orașului. De asemenea, el le-a sugerat conducătorilor instituțiilor de învățământ să lase acasă costumele și, de dimineață, să strângă și să depoziteze crengile căzute.

„Venim cu un apel către toți locuitorii municipiului Chișinău, către agenții economici, către instituții, către universități, toți cei care activează pe teritoriul municipiului să se implice în curățarea orașului, cel puțin prin strângerea și evacuarea crengilor la marginea străzii. Lăsați cravatele și costumele acasă cei care veniți la serviciu și faceți ordine în jurul întreprinderii unde activați. Intervenția la piloni și rețele va fi făcută de către angajații specializați”, spune Dorin Chirtoacă.

Până în prezent, au fost deblocate căile de acces către toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar. În acelaşi timp, instituţiile a căror sedii au fost avariate parţial în urma ninsorii de săptămâna trecută, au fost inspectate. S-a decis ca elevii să continue studiile în alte auditorii, iar serviciile responsabile vor interveni în perioada următoare pentru a lichida consecinţele intemperiei. Prin urmare, procesul de studii va fi reluat în mod normal la nivelul întregului municipiu. 

Astăzi, la ora 09:00, urmează să fie convocat Consiliul Municipal pentru a discuta subiectul alocării mijloacelor financiare din fondul de rezervă pentru subdiviziunile municipale care desfășoară acțiuni de lichidare a consecințelor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile