Logo Realitatea.md

De astăzi, locatarii blocului din sectorul Râșcani afectat de explozie pot reveni acasă (FOTO)

06 Decembrie 2018, 14:34 // Societate

Locatarii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani al capitalei pot reveni de astăzi acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagrație – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare.

Foto: mei.gov.md

În urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie au fost convocate imediat mai multe ședințe cu reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST), Union Fenosa, Termoelectrica și responsabilii de domeniul construcții din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, ICSC „Incercom” și Serviciul de stat pentru verificarea și expertizarea proiectelor și construcțiilor. De asemenea, la indicația Prim-ministrului Republicii Moldova, ministrul Chiril Gaburici a dispus crearea de urgență a Grupului de lucru format din specialiști în domeniu, care au expertizat, monitorizat și coordonat toate acțiunile de reparație a blocului afectat.

„Datorită operativității, profesionalismului, muncii continue și organizării corecte am reușit în doar două luni să restabilim calitativ blocul afectat. În acest caz, foarte dificil, au fost implicați mulți experți, inclusiv 6 echipe tehnice, în frunte cu Mihai Lupașcu, șeful Direcției Urbanism, Construcții și Locuințe din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanți AST, Primăria Chișinău, Pretura Râșcani, autorii proiectului, dar și alți responsabili și nu în ultimul rând antreprenorul – compania Exfactor Grup. Ne bucurăm că în ajunul sărbătorilor, locatarii pot reveni în siguranță acasă”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

La moment, Ministerul Economiei și Infrastructurii lucrează la un regulament complex care va prevedea expres utilizarea, alimentarea și importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Citeste tot despre: explozie Râșcani, foto, reparatie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile