Logo Realitatea.md

De azi, șoferii prinși beți rămân fără permise! Șeful IGP: Vrem să vă știm mereu în siguranță

14 Decembrie 2018, 08:00 // Societate

De pe data de 14 decembrie 2018, poliția va lua pe loc permisele de conducere a șoferilor care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan. Au intrat în vigoare noile modificări la Codul Contravențional și cel Penal. În context, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, a venit cu un mesaj pe contul său de Facebook.

„Intră în vigoare noile amendamente ale legii prin care șoferii, care vor urca beți la volan, vor fi pedepsiți mai aspru. Iată ce se va întâmpla, dacă veți fi stopați de Poliție în stare de ebrietate la volan:

❌permisul de conducere va fi ridicat automat;

❌nu se va elibera un permis provizoriu, ci va rămâne suspendat până la decizia finală a instanței de judecată;

❌mașina va fi ridicată și transportată la o parcare specială. Mai mult decât atât, va trebui să achitați pentru transportare și pentru fiecare oră de parcare.

❌În funcție de gravitate, va exista și riscul de anulare a permisului de conducere.

❌Pe lângă toate astea, veți primi și o amendă usturătoare. 

Vă rugăm să nu vă supărați, legea este făcută pentru a fi respectată, dar mai ales pentru a vă ști mereu în siguranță! Vă mai spuneam: „Am băut doar un pahar” e un motiv suficient să vă lăsați mașina în parcare!”, a scris Alexandru Pînzari.

Realitatea.md amintește că, de la începutul anului curent, aproximativ 5.000 de șoferi au fost documentați pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate.

CITEȘTE ȘI:

Informație detaliată despre noile modificări privind șoferii în stare de ebrietate: tarife și pedepse

Statistici sumbre: 41 de morți în primele 11 luni din an, în accidente produse în capitală. În ce sector s-au înregistrat cele mai multe decese

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3318 -0.2770%
USD USD 17.4278 -0.2861%
RUB RUB 0.2735 -0.0731%
RON RON 4.0444 -0.3278%
UAH UAH 0.7347 0.2456%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile