Logo Realitatea.md

De ce Andrei Năstase a decis să rămână consilier municipal, a șasea sa funcție publică în ultima jumătate de an

19 Noiembrie 2019, 07:20 // Politica

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a explicat de ce a decis să rămână consilier municipal, deși unele voci l-au sfătuit să renunțe la această funcție, pentru că ar fi una mai joasă, comparativ cu cele l-a care a aspirat.

„Am spus că, indiferent de pe ce poziție mă voi afla, voi sprijini toate eforturile de dezvoltare și modernizare a Chișinăului. Am spus că rămân la Consiliul Municipal Chișinău (CMC), chiar dacă unii spuneau că n-ar fi cazul s-o fac, pentru că este cumva o funcție neremunerată, este o funcție cumva mai jos decât mi-am dorit, ne-am dorit cu toții – deputat sau ministru… Nu, eu am considerat că este bine de pe orice poziție m-aș afla și zic că poziția de consilier municipal îți oferă niște oportunități, bineînțeles nu atâtea câte îi oferă unui primar să facă pentru orășeni, pentru oraș, dar și aceste oportunități trebuie valorificate”, a declarat politicianului pentru Europa Liberă.

Amintim că activitatea lui Andrei Năstase a început să bată la ochi, având în vedere diversitatea de funcții pe care le-a exercitat în ultima jumătate de an. După ce a fost demis Guvernul condus de Maia Sandu în care el era vicepremier și ministru de Interne, acum are calitatea de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, în urma alegerilor locale generale. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile