Logo Realitatea.md

De ce Andrei Năstase a decis să rămână consilier municipal, a șasea sa funcție publică în ultima jumătate de an

19 Noiembrie 2019, 07:20 // Politica

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a explicat de ce a decis să rămână consilier municipal, deși unele voci l-au sfătuit să renunțe la această funcție, pentru că ar fi una mai joasă, comparativ cu cele l-a care a aspirat.

„Am spus că, indiferent de pe ce poziție mă voi afla, voi sprijini toate eforturile de dezvoltare și modernizare a Chișinăului. Am spus că rămân la Consiliul Municipal Chișinău (CMC), chiar dacă unii spuneau că n-ar fi cazul s-o fac, pentru că este cumva o funcție neremunerată, este o funcție cumva mai jos decât mi-am dorit, ne-am dorit cu toții – deputat sau ministru… Nu, eu am considerat că este bine de pe orice poziție m-aș afla și zic că poziția de consilier municipal îți oferă niște oportunități, bineînțeles nu atâtea câte îi oferă unui primar să facă pentru orășeni, pentru oraș, dar și aceste oportunități trebuie valorificate”, a declarat politicianului pentru Europa Liberă.

Amintim că activitatea lui Andrei Năstase a început să bată la ochi, având în vedere diversitatea de funcții pe care le-a exercitat în ultima jumătate de an. După ce a fost demis Guvernul condus de Maia Sandu în care el era vicepremier și ministru de Interne, acum are calitatea de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, în urma alegerilor locale generale. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS