Logo Realitatea.md

De ce încălțămintea la comandă este alegerea celor rafinați - o societate selectă ce crede în creațiile manuale

22 Iulie 2019, 08:56 // Life

Un gentleman care vrea să adauge un „wow efect” la ținuta sa, într-un mod elegant și subtil, la sigur, va acorda o mare atenție pantofilor pe care îi alege. Pe lângă toate, își va dori ca aceștia să fie unici, practici și confortabili. Tocmai din acest motiv tot mai mulți “bărbați bine” aleg anume opțiunea de a purta pantofi confecționați la comandă.

Abordare individuală

Din câte probabil că știi deja, măsurile standardizate ale pantofilor nu corespund întotdeauna cu cele ale piciorului. Odată ce optezi pentru o pereche de pantofi la comandă, vei beneficia de o abordare individuală, ce presupune concentrarea pe morfologia corpului tău. Meșterul va lua mărimile exacte, ceea ce ar însemna că fiecare element al pantofului va fi modelat în așa fel ca să corespundă formei exacte ale piciorului tău.

Materiale de calitate

Știi ce presupune, de fapt, comerțul de masă (sau nediferențiat - cum îl mai numesc unii)?

Producătorii fac cantități mari de încălțăminte cu cheltuieli minime, pentru a oferi cel mai bun preț de pe piață. Lucru care ar însemna că vei scoate puțini bani din buzunar pentru o pereche de pantofi, dar și calitatea va corespunde prețului.

Importanță maximă în fabricarea pantofilor, o are pielea din care aceștia sunt confecționați, care poate fi de grosimi diferite. Dacă se va opta pentru o materie primă ieftină, atunci  este foarte posibil ca pe alocuri pantofii să se întindă și să aibă unele defecte din fabrică, care nu se vor observă din prima, dar care vor deranja apoi. Pe când în cazul unui pantof pentru bărbați confecționat de mână, se va alege minuțios cea mai groasă piele, fără defecte, ceea ce va asigura fiabilitatea încălțămintei.

Luxul presupune confort

De obicei, cuvântul pantof nu este asociat cu starea de confort, pentru că producția de masă nu acordă așa o mare importanță acestui aspect - pantofii sunt făcuți pentru a arăta bine la un eveniment sau la o întâlnire. Un meșter ce confecționează încălțăminte la comandă, în schimb, va acorda importanță fiecărui detaliu. Confortul tălpii, felul cum se aranjează tocul, specificul degetelor, până chiar și a spațiului dintre ele - toate contează atunci când vrei să poți păși cu încredere. Plus, pentru a garanta comoditatea, se pot utiliza două tipuri de piele, una mai moale pe interior și alta mai rigidă pe exterior, pentru rezistență.

Design unic

Mergi la un eveniment și mai întâlnești una sau două persoane cu același tip de pantofi. Nu e tocmai plăcut. Or, companiile mari nu se complică să schimbe prea mult designul, de vreo 100 ani încoace.

Dar să nu uităm, suntem personalități unice: avem gusturi și viziuni diferite asupra frumosului. Un atelier ce confecționează manual pantofi, va coase modele în cantități limitate, din acest motiv sunt mai deschiși către noi experimente, producând exemplare interesante și progresive.

Ai libertatea să fii creativ

Mulți dintre noi cunosc ceea ce își doresc, dar nicidecum nu pot găsi acel lucru în magazinele în care merg. Pantofii handmade permit exteriorizarea personalității într-un mod elegant și subtil.

Poți alege dintr-o gamă largă de materiale, tipuri de tălpi, culori și alte detalii. Până la urmă, cineva poate să se evidențieze cu pantofii din piele de crocodil, pe când altcineva optează pentru un stil clasic - elegant, modest și sobru. Pentru a alege pantofii tăi unici și impecabili, vino în vizită la showroom-ul Florentino Delure, din centrul Chișinăului - atenția la detalii și calitatea materialelor folosite te vor impresiona profund.

P.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.4727%
USD USD 17.7287 0.3634%
RUB RUB 0.2865 0.5616%
RON RON 4.1145 0.4492%
UAH UAH 0.7258 0.1794%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile