Logo Realitatea.md

Deșeurile electronice - o problemă uriașă! Află cum poți reutiliza vechile gadgeturi

25 Octombrie 2020, 13:24 // Tech

În prezent producem cu 21% mai multe deșeuri electronice la nivel global decât acum cinci ani. De aceea, înainte de a cumpă un gadget nou, merită să ne gândim ce fascem cu cele vechi. Iată câteva idei despre cum le putem reutiliza, potrivit Playtech.ro.

Foto: unsplash.com

Transformă-ți telefonul sau tableta veche într-o cameră de securitate. Vei avea nevoie doar de un trepied sau o montură și de niște programe software, precum aplicațiile Manything și Alfred.

Vechiul tău dispozitiv poate fi utilizat drept telecomandă sau un hub dedicat media. Păstrează un iPad vechi lângă Apple TV pentru a transmite emisiuni și filme sau păstrează o tabletă Android veche lângă Chromecast pentru a asculta Spotify sau liste de redare YouTube.

Laptopurile vechi pot fi refăcute ca centre media, stocând videoclipurile și muzica, gata pentru a fi transmise în flux în jurul casei. Este o sarcină ușoară, deci se potrivește hardware-ului mai vechi și înseamnă că puteți păstra o mulțime de spațiu liber pe laptopul nou-nouț.

Camera digitală veche o poți transforma într-o cameră web cu aspect minunat. Producătorii de camere se grăbesc să împingă software-ul pentru a activa această funcționalitate în ultimele luni și există deja instrumente oficiale de la Sony, Canon, Fujifilm și multe altele disponibile.

Dacă ai un telefon sau o tabletă veche le poți transforma într-un dispozitiv pentru a citi. Aplicațiile Kindle (Android, iOS) și Kobo (Android, iOS) pot fi folosite atât pentru achiziționarea cât și pentru citirea cărților electronice și sunt mai rapide decât software-ul de la bordul ereader-urilor echivalente.

Poți să configurezi o tabletă neutilizată ca o ramă foto dedicată. Va trebui să păstrezi dispozitivul conectat în orice moment și ar putea fi necesar să fii creativ în ceea ce privește un suport, dar poate fi un mod interesant de a expune fotografiile și amintirile tale.

Citeste tot despre: deșeuri electronice
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile