Logo Realitatea.md

Deși a fost lipsit de dreptul de a primi bani de la buget, Partidul „Șor” cere ca banii care îi reveneau să fie îndreptați spre combaterea COVID-19

26 Martie 2020, 08:47 // Politica

După Partidul Socialiștilor, și Partidul „Șor” vine cu inițiativa ca banii care urmau să-i revină în acest an în calitate de subvenții de la stat, să fie îndreptați spre combaterea Coronavirusului. Adevărul însă este că formațiunea nu are de primit bani de la stat în acest an, fiind lipsită de acest drept printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale pentru finanțarea ilegală a formațiunii.

Într-un comunicat remis presei, Partidul „Șor” salută inițiativa formațiunilor politice parlamentare de a dona subvențiile de stat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus și cere ca „subvențiile care îi reveneau în acest an să fie direcționate anume în acest scop”. În același timp, formațiunea a propus ca fiecare partid parlamentar să facă demersuri individuale către instituțiile abilitate cu transferarea acestor subvenții prin care să anunțe oficial că renunță la acești bani.

În acest context, partidul amintește că pentru anul 2020 urma să mai primească de la stat aproximativ 2,4 milioane de lei, datorită rezultatelor pe care le-a obținut la alegerile parlamentare și la cele locale din 2019, însă „a fost lipsit de acești bani printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale”.

„Partidul „Șor” anunță oficial că, după ce va câștiga la CtEDO, nu va cere să-i fie returnați banii. Insistăm ca subvențiile de circa 2,4 mil. de lei, de care am fost lipsiți în anul 2020, să fie alocate nemijlocit sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru diminuarea consecințelor pandemiei asupra cetățenilor și a economiei țării”, notează formațiunea.

Partidul „Șor” le solicită formațiunilor politice parlamentare din țară să se alăture inițiativelor sale în contextul stopării răspândirii COVID-19.

În acest an, în Bugetul de Stat sunt prevăzuți aproximativ 40 de mln. de lei pentru finanțarea partidelor politice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile