Logo Realitatea.md

De la Bolocan, la Albot. Continuă scandalul în care primarul promite să „dezbată dinți”

25 Ianuarie 2021, 10:29 // Societate

Scandalul pe online dintre vloggerul Andrei Bolocan și Ion Ceban ia amploare. Acum primarul capitalei s-a luat de Nata Albot, soția vloggerului. Edilul a anunțat pe pagina sa de Facebook suma pe care ar fi primit-o fondatoarea Klumea pentru promovarea unui proiect educațional, făcând aluzie la faptul că ar fi mult prea mare.

Colaj: realitatea.md

„Am o întrebare, credeți că un consilier municipal poate ridica 26.000 de lei pe luna fără efort, doar fiind prezent la 1-2 ședințe, iar Nata Albot să încaseze un onorariu de 60.000 lei din bugetul municipal pentru o așa numita promovare a educatieonline? Ce ziceți?”, a scris Ceban, atașând ulterior și un document care ar confirma suma primită de Klumea.

Fondatoarea Klumea spune că în decembrie 2020 a fost contactată de un reprezentant al Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație care i-a propus să organizeze în diasporă o companie de promovare a proiectului Educație Online. Nata Albot a explicat că suma de 60.000 de lei nu erau destinați pentru onorariul său. Din suma primită, în afara onorariului, trebuiau plătiți o serie de oameni cu comunități în diasporă, publicitatea pe Facebook și impozite.

„Nu am cerut un buget anume pentru acest serviciu. Mi s-a spus că există deja un buget de 2.500 euro și eu ar trebui să mă încadrez în el. Campania urma să fie organizată de Klumea și presupunea:

  • crearea unui concept de promovare a portalului Educație Online;
  • identificarea a 10 influenceri și acoperirea costurilor de promovare în comunitățile lor;
  • stabilirea conținutului pe care aceștia urmau să îl promoveze;
  • sponsorizarea acestor postări pe social media pentru a atinge o audiență cât mai mare;
  • și un calendar de promovare.

60.000 lei nu erau destinați pentru onorariul meu, așa cum susține Ion Ceban. Motivul pentru care spune această minciună este evident: să sustragă atenția publică de pe comportamentul său ABSOLUT INADECVAT și amenințările de „socotire a dinților”. Toate acestea după ce pe Lumina a apărut un video despre vacanța primarului în Egipt? Sau poate Ion Ceban își imagina că prin acest contract ne cumpără tăcerea? Și până la urmă, dacă Ion Ceban consideră exagerată această sumă, cine se face responsabil de faptul că Primăria cheltuie NECHIBZUIT banii?”, a scris Nata Albot pe pagina sa de Facebook.

Citeste tot despre: Ion Ceban, Nata Albot, scandal
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile