Logo Realitatea.md

De la judecător la avocat! Ion Druță a obținut licența pentru exercitarea profesiei

24 Ianuarie 2020, 15:09 // Societate

Ion Druță, fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), a obținut licența de avocat. Comisia de licențiere a profesiei de avocat i-a acceptat cererea ieri, 23 ianuarie, într-o ședință la care au fost prezenți 9 din 11 membri, sub conducerea președintelui Comisiei, Gheorghe Vlas.

Printre judecătorii ale căror cereri pentru obținerea licenței de avocat la fel au fost acceptate și numele cărora au mai apărut prin presă sunt: Ludmila Ouș, care figurează în dosarul celor cinci judecătoare acuzate de luare de mită și care s-a plâns pe oarecare intimidări din sistem; Natalia Simciuc, judecătoarea care în 2016 a respins contestația moldovenilor care nu au putut vota peste hotare; și Cornelia Vârlan, devenit cunoscută pentru indemnizația unică de concediere în sumă de 320 de mii de lei.

Mai mult, în ședința de ieri, și doi procurori și-au exprimat intenția de a deveni avocați. Este vorba despre procurora Elena Șuvalova, mai puțin cunoscută, și procurorul Lilian Bacalîm. Cel care a activat ultimii ani în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și în gestiunea căruia era dosarul deschis pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cândva învinuit de tentativă de omor asupra lui Gherman Gorbunțov, supranumit „bancherul negru”. Cererile ambilor procurori au fost amânate.

CITEȘTE ȘI:

Președintele CSJ, Ion Druță, a fost reținut

Ion Druță pledează nevinovat! Avocații președintelui CSJ infirmă poziția procurorilor Anticorupție

Președintele CSJ, eliberat din sala de judecată. Instanța a respins demersul procurorilor

Druță a fost eliberat de Parlament din funcția de președinte al CSJ

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile