Logo Realitatea.md

De la mic la mare, Parlamentul i-a găzduit pe cetățenii interesați să afle despre activitatea instituției (FOTO/VIDEO)

14 Septembrie 2018, 14:42 // Politica

Parlamentul a organizat, astăzi, Ziua ușilor deschise, unde instituțiile care raportează Legislativului, au făcut o prezentare a instituției pentru publicul larg. Evenimentul se înscrie în programul de acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Democrației, marcată anual la data de 15 septembrie.

Foto: parlament.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, însoțit de vicepreședinții Legislativului, Valeriu Ghilețchi, și Vladimir Vitiuc, precum și mai mulți deputați au efectuat un tur pe la toate standurile instituțiilor expuse pe holurile Parlamentului. Conducerea Legislativului, de asemenea a avut întâlniri și cu vizitatorii din Parlament.

În premieră, în Parlament, a fost amenajată și o zonă pentru copii. Micii vizitatori au desenat, au făcut puzzle și au participa la diferite concursuri și jocuri interactive cu premii. Totodată, pe parcursul zilei, vizitatorii vor fi instruiți cum să întocmească corect o petiție și vor putea lăsa mesaje pentru deputați. 

NOTĂ: Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toți doritorii de a vizita clădirea Parlamentului, de a vedea din interior unde activează deputații și a afla cât mai multe informații din activitatea legislativă. Programul de vizite a fost lansat în 2014. Până în prezent, Parlamentul a fost vizitat de peste 23 000 de vizitatori.

Clădirea Parlamentului, construită la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut, are forma de ”carte deschisă”. Edificiul cu 9 etaje  are o suprafață totală de circa 10 mii de metri pătrați. Înainte de a fi construită actuală clădire a Parlamentului, pe terenul respectiv se aflau mici proprietăți private, în care locuia nobilimea orașului. Proiectată ca edificiu cu caracter administrativ, clădirea a revenit Parlamentului Republicii Moldova în 1991. Deputații din primul Parlament se întruneau în primul an de activitate a Legislativului, 1990, în actuala clădire a Președinției. După devastarea clădirii Parlamentului în urma evenimentelor din aprilie 2009, reconstrucția clădirii a durat mai bine de 4 ani, timp în care ședințele plenare aveau loc la Palatul Republicii.

Citeste tot despre: Candu, instituții, Parlament, vizitatori
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile