Logo Realitatea.md

De la mic la mare "Sădim Oxigen"! Urmează o amplă acțiune de înverzire a capitalei

24 Martie 2017, 09:18 // Societate

O amplă acțiune de înverzire a Chișinăului sub sloganul „Sădim Oxigen” se va desfășura pe 8 aprilie. În cadrul evenimentului, peste o mie de voluntari vor planta 5.000 de puieți simultan în cele cinci sectoare ale capitalei. Proiectul își propune implicarea elevilor, a societății civile, a instituțiilor publice și a publicului larg cu scopul responsabilizării față de mediu. 


Foto: proedus.ro
Acțiunea de plantare este implementată de către Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova (AVI-Moldova) în parteneriat cu Preturile din fiecare sector al municipiului Chișinău, cu suportul Kaufland. Organizatorii vor asigura puieți, unelte de lucru, apă potabilă, chipiuri și mănuși de grădinărit, precum și alte elemente logistice necesare.

Vom fi simultan în cinci locații: Valea Morilor, Valea Trandafirilor, Parcul La Izvor, strada Florilor și Pădurea Râșcani. Vă așteptăm să fiți parte acțiunii dacă vă iubiți orașul și dacă prețuiți  mediul înconjurător! Voluntarii vor fi asistați de echipa de organizare și de către partenerii proiectului care  le vor fi alături pe parcursul întregii zile”, a declarat Olga Cortac, președintele AVI-Moldova.

Elevi și profesori, echipe de jurnaliști, reprezentanți ai autorităților publice, precum și personalități din show-bizul autohton au dat deja curs invitației de a participa la acțiunea de înverzire a orașului.

Locuitorii Chișinăului merită să se bucure de un oraș frumos, cu multă verdeață. Mai mult, cultivarea și promovarea responsabilității față de mediu este un angajament ferm asumat de Kaufland. Implicarea noastră în proiectul "Sădim oxigen" nu este doar una de natură financiară: împreună cu colegii și prietenii de la AVI-Moldova vom fi pe teren și vom planta 5.000 de copaci pentru generațiile viitoare. Pentru Kaufland, responsabilitatea socială este esențială, iar angajamentul nostru este unul pe termen lung”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland.

Campania „Sădim oxigen” este adresată societății civile, instituțiilor publice și publicului larg, având drept scop conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor față de protecția mediul înconjurător. Prin această inițiativă se preconizează să fie redată o imagine mai frumoasă parcurilor din Chișinău.

Pentru cei interesați să participe la acțiunea de plantare, graficul, precum și detalii despre locațiile unde se vor planta puieții în fiecare sector poate fi găsit pe Facebook: https://www.facebook.com/events/328907877507120/.
 
Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova (AVI-Moldova) este o organizație de voluntariat care are drept scop promovarea păcii, toleranţei, voluntariatului internațional, schimbului intercultural, modului sănătos de viaţă prin intermediul activităților de voluntariat. 
 
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 200.000 de angajați și 1.300 magazine în 7 țări. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative a instituției. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile