Logo Realitatea.md

De la votează Stamate, la stai acasă! Candidata PAS la Hîncești: Noi ne-am dorit amânarea acestor alegeri

20 Martie 2020, 08:41 // Politica

Responsabilitatea juridică a răspândirii coronavirusului în țară, în special în urma alegerilor parlamentare noi din Hîncești, le revine conducerii țării, adică președintelui Igor Dodon, speakerei Zinaida Greceanîi și premierului Ion Chicu. Asta e clar. Candidata PAS pe circumscripția nr. 38, care a pierdut fotoliul de deputat în fața candidatului PSRM, Ștefan Gațcan, îi acuză că în acel moment erau preocupați cu alte puncte din agenda lor de interese, cum ar fi de altfel și oficializarea coaliției PSRM+PDM. Doar că este de menționat că PAS a îndemnat oamenii să iasă la vot, ulterior schimbându-și retorica, după alegeri, în #staiacasa.

„Din punct de vedere juridic, decizia trebuia luată de către Parlament. Lucrurile puteau fi soluționate și mai simplu dacă exista dorință. Dorință este clar că nu a existat, fiindcă guvernarea avea alte planuri:de desfășurat alegeri, de instituit patru noi membri la CSM, iar declararea stării de urgență le-ar fi împiedicat realizarea planurilor. Desigur că noi ne-am dorit amânarea acestor alegeri. Acest mandat de parlamentar este clar că nu rezolvă nimic. De asemenea, acest mandat nu justifică riscul la care au fost supuși cetățenii”, a declarat Olesea Stamate la emisiunea „Punctul pe AZi” de la tvr.

„Au fost multe mizerii în alegerile astea - coruperea alegătorilor până la transportul organizat, excluderea pe ultima sută de metri a candidatului lui Şor, care i-a lăsat mai mult spaţiu pe stânga lui Gaţcan şi, în plus, informaţia diferită privind coronavirusului, care a dus la participarea scăzută a alegătorilor. Noi am semnalat în nenumărate rânduri, inclusiv în dezbateri, că anumiţi actori de pe dreapta au făcut jocul socialiştilor şi acest lucru a fost demonstrat în alegeri”, a adăugat Olesea Stamate, cu precizare că totuși a obținut un rezultat bun, iar alegătorii și-au tras concluziile.

Coincidență sau nu, dar după parlamentarele noi de la Hîncești, două sate vecine din raion au fost puse în carantină. O femeie din Bălceana a decedat din cauza coronavirusului, iar o tânără studentă, tot din Bălceana, a fost diagnosticată cu Covid-19. În rezultat, un cămin cu 50 de persoane a fost pus în carantină.

Autor: Anatol Cibotari

CITEȘTE ȘI:

Un cămin din capitală a fost plasat în carantină, după ce o studentă a fost diagnosticată cu coronavirus

Prezintă sau nu pericol de infecție persoana care a decedat din cauza coronavirusului?

Încă 13 cazuri confirmate! Piețele, centrele comerciale, zonele de agrement și altele rămân închise

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile