Logo Realitatea.md

De mâine, Ministerul activează alte 4 spitale în lupta cu coronavirusul. Trei raionale și unul - în Chișinău

03 Aprilie 2020, 19:55 // Societate

Alte patru spitale din țară vor fi activate de mâine, 4 aprilie, în lupta cu pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă în gestionare a crizei pandemice provocată de COVID-19.

Foto: deschide.md

Este vorba de spitalele trei spitale raionale din Hâncești, Criuleni și Anenii Noi. Cea de-a patra instituție medicală va fi Spitalul Cancelariei de Stat din municipiul Chișinău.

Astfel, începând cu sâmbătă, bolnavii testați pozitiv la noul coronavirus vor fi internați și tratați inclusiv în spitalele din Hâncești, Criuleni și Anenii Noi. Pacienții din Chișinău vor beneficia de îngrijiri medicale la Spitalul Cancelariei de Stat, pe lângă celelalte instituții funcționale până acum.

Ministra a precizat că se pregătește încă o platformă, precum cea de la Moldexpo. Este vorba de Centrul de reabilitare „Constructorul”, care la fel va fi cu profil COVID-19. Aceasta urmează să fie activat în zilele următoare, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a ținut să amintească că activitatea spitalului din Ștefan Vodă este sistată, iar pacienții din această instituție au fost transferați în municipiul Chișinău, în instituțiile medico-sanitare publice, pe parcursul zilei de ieri. Cât despre spitalul din Soroca, autoritățile urmăresc evoluția lucrurilor așa încât vor lua o decizie în zilele următoare.

Anterior, MSMPS a activat trei spitale raionale, în plus la cele antrenate în lupta cu COVID-19 la Chișinău: Spitalul Raional Cahul, Bălți și Comrat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile