Logo Realitatea.md

De unde vine totuși mirosul neplăcut din Capitală? Presupunerile unui fost ministru al Mediului (VIDEO)

01 Septembrie 2019, 12:25 // Societate

Un miros neplăcut și înţepător a împânzit din nou Chişinăul de câteva zile, iar cetățenii sunt nemulțumiți și se arată indignați că nu se întreprinde nimic de către autoritățile municipale pentru a rezolva problema.

Foto: kankan.md

Responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului presupun că mirosul urât este de la staţia de epurare, de unde au fost prelevate probe. Ipoteza ecologiştilor este susţinută şi de fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, care a declarat într-un filmuleţ postat pe Facebook că staţia de epurare e defectată şi apa reziduală curge direct în râul Bîc, fără a fi prelucrate deșeurile.

„Un morman de spumă şi un morman de multă mizerie se scurge în râul Bîc, pentru că este o defecţiune majoră la staţia de epurare, iar apele ajung într-o formă neepurată ”, a spus Valeriu Munteanu.

Apă-Canal Chişinău, în gestiunea căreia se află staţia de epurare, neagă aceste acuzații, afirmând că stația lucrează conform parametrilor ecologici.

„Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Având în vedere că în ultimele zile un miros neplăcut persistă în același moment, în mai multe zone ale orașului, când curenții de aer se mișcă într-o direcție, ceea ce rezultă că sursa de poluare și mirosul nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare”, se menționează într-o notă informativă a instituției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile