Logo Realitatea.md

De ziua lor, 30 de angajați ai IGPF care s-au tratat de COVID-19 au donat plasmă pentru pacienții în stare critică. Printre ei, și Corneliu Groza

25 Mai 2020, 13:56 // Actualitate

30 de polițiști de frontieră, care s-au tratat de infecția de tip Covid-19, au donat astăzi plasmă sanguină pentru pacienții aflați în stare critică. La fel, un număr mare de angajați ai Poliției de Frontieră urmează să se prezinte la sediul IGPF și la alte cinci puncte de colectare sanguină din regiuni, fiind printre cei ce au acceptat benevol de a participa la actul de donare de sânge.

foto: border.gov.md

Astfel, pentru al șaselea an consecutiv Poliția de Frontieră păstrează tradiția și se mobilizează la maxim de Ziua Polițistului de Frontieră European, prin donarea voluntară de sânge/plasmă.

Și în acest an, gestul este apreciat și susținut de către Centrul Național pentru Transfuzie a Sângelui, care a pus la dispoziție un cort al donatorului pe teritoriul sediului central al IGPF.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, încă de la primele ore ale dimineții, la IGPF s-au apropiat cei 30 de polițiștii de frontieră din diferite subdiviziuni, fiind unanim pregătiți și, fără ezitare, au acceptat să doneze plasmă. „Primii care s-au aliniat la această acțiune au fost șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza și adjunctul, Valentin Fiodorov”, se arată în comunicatul IGPF.

„Astăzi, alături de voi trăiesc și eu bucuria de a participa la această acțiune nobilă, pe care voi, polițiștii de frontieră, o păstrați cu mândrie deja de șase ani – donarea de sânge/plasmă. Deși ne confruntăm cu o situație fără precedent în Republica Moldova, fiind antrenați în combaterea coronavirusului de tip nou, totuși ne-a reușit să ne solidarizăm cu cei ce au nevoie strigentă de plasmă. Adresez scuze și curaj efectivului care a fost contaminat, necătând la toate acțiunile de protecție individuală și colectivă întreprinse. Totodată, vă mulțumesc că ați acceptat să fiți donatori de plasmă pentru conaționalii noștri aflați în stare gravă, urmare a infectării cu Covid-19. Sănătate și cu Doamne ajută în continuare!”, a menționat Corneliu Groza.

În alocuțiunea sa, Alexandru Gherman, șeful Centrului Național pentru Transfuzie a Sângelui a susținut acțiunile polițiștilor de frontieră, care în fiecare an sunt cei ce deschid decada națională a donatorului voluntar de sânge. „În pofida faptului ca anul acesta avem o greutate atât la nivel național, cât și mondial, în privința acelui virus, sunteți primii care au venit cu inițativa de a dona plasmă, într-un număr mare, bolnavilor infectați cu Covid-19. Să vă aibă Dumnezeu în pază, să aveți putere și credință în ceea ce faceți acum, astazi și pe parcursul următorilor ani. Mulții ani sănătoși!”, a conchis Alexandru Gherman.

La fel, în cadrul solemnității șeful Poliției de Frontieră a adresat un mesaj de mulțumire pentru activitatea prodigioasă, desfășurată pe parcursul perioadei epidemice, personalului medical al Poliției de Frontieră.

Foto și Video: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile