Logo Realitatea.md

De Ziua Vinului, unii agenți economici care au preparat frigărui și legume la grătar, au vărsat cărbunii și uleiul direct pe iarbă

07 Octombrie 2019, 15:40 // Actualitate

Unii agenți economici care au deservit vizitatorii Zilei Naționale a Vinului cu frigărui și legume la grătar, au vărsat uleiul și cărbunii utilizați direct pe iarba din Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”. Astfel, autoritățile locale solicită ajutorul și intervenția Poliției pentru a combate acest fenomen cel puțin de Ziua Orașului, care va avea loc luni, 14 octombrie.

Despre aceasta a declarat, în cadrul ședinței Primăriei municipiului Chișinău șeful Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Serghei Carp.

Potrivit lui, la sărbătoarea de weekend-ul trecut, din perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale, Scuarul Catedralei și strada pietonală „Eugen Doga” au fost evacuate 14 rute de gunoi. Asta în condițiile în care, pe parcursul săptămânii trecute din tot orașul „Spații Verzi” a evacuat 32 de rute de gunoi, 49 rute de frunze și 14 rute de iarbă și salubrizate 186 ha de teren.

În context, Serghei Carp a menționat că unii agenți economici care au pregătit frigărui și legume la grătar la Ziua Vinului, atunci când au plecat, au vărsat cărbunii direct pe iarbă. „Vine sărbătoarea Hramul Orașului, o sărbătoare însemnată, trebuie atenționați cei care fac frigărui... Să intervină și Poliția pentru că noi nu suntem în stare”, a menționat el.

De altă parte, primarul general interimar al capitalei Adrian Talmaci a spus că, dacă sâmbătă, în prima zi a Zilei Naționale a Vinului a existat o problemă cu evacuarea deșeurilor, atunci „duminică mult mai bine s-a evacuat gunoiul”. „La Hramul Orașului cred că o să vină de zece ori mai mulți oameni. Gunoiul trebuie să fie evacuat, nu de trei ori pe zi, dar în fiecare oră”, a atenționat el.

Totodată, edilul capitalei a solicitat ca pe străzile paralele cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt să fie instalate mai multe containere pentru evacuarea în timp util a deșeurilor acumulate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile