Logo Realitatea.md

Decis! Maia Sandu, aleasă în calitate de președinte al PAS pe un termen de zece luni (Galerie Foto)

15 Mai 2016, 14:29 // Politica

Fosta ministră a Educației Maia Sandu a fost aleasă oficial în calitate de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Decizia a fost luată în cadrul congresului de constituire al PAS, care a avut loc astăzi în capitală. Tot astăzi, participanții la congres au votat unanim pentru constituirea formațiunii politice, au adoptat statutul PAS, candidaturile vicepreședinților, secretarul și membrii biroului permanent.

Pentru candidatura Maiei Sandu și-au dat votul 205 participanți cu drept de vot la Congresul de constituire, din totalul celor 208 care au participat la vot. Nicio persoană nu a votat împotriva candidaturii înaintate, iar trei buletine de vot au fost invalidate. Votul a avut loc în mod secret.

Tot în cadrul Congresului, Liliana Nicolăescu-Onofrei și Sergiu Musteață au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți ai PAS, iar fostul viceministru al Educației Igor Grosu - în cea de secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate. Daniela Terzi-Barbăroșie, Nicolae Roșca, Vitalie Braniște, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc au fost votați în calitate de membri ai biroului permanent al PAS.

Mandatul actualei conduceri a partidului va fi de doar zece luni și va avea drept sarcină de a organiza campania pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

În discursul său, susținut la eveniment, Maia Sandu a spus că niciodată nu s-a gândit că va iniția un partid politic, dar „niciodată nu zi niciodată”. Totodată, aceasta s-a arătat convinsă că „Moldova poate fi condusă altfel”. „Oameni integri pot ajunge în funcţii-cheie şi să facă politică în folosul tuturor. Noi nu credem în salvatori ai neamului. Salvarea este în mâinile noastre şi în minţile noastre. Noi credem în acţiune. Noi credem în solidaritate. Noi credem că se poate. Viziunea PAS este că bunăstarea şi democraţia pot fi asigurate prin reforme autentice. Vom începe prin construirea unui sistem politic integru”, a spus liderul PAS.

La Congresul de constituire al PAS au participat peste 250 de delegați din toată țara, care au votat unanim pentru crearea partidului. Potrivit liderului PAS, până acum circa 7.500 de persoane s-au alătat formațiunii, iar în 20 de centre raionale au fost constituite organizații teritoriale.

Vedeți aici o Galerie Foto marca Realitatea.md de la Congresul PAS:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia