Logo Realitatea.md

Decizia ANSC privind contestația companiei române care a pierdut licitația pentru cele 31 de autobuze ale capitalei (DOC)

18 Martie 2019, 16:39 // Auto

Agenția Națională pentru Soluționara Contestațiilor (ANSC) a pronunțat o decizie privind contestația depusă de compania română "BMC Truck & Bus" SA, pe marginea desfășurării procedurii de achiziție a 31 de autobuze, inițiate de Parcul Urban de Autobuze. Astfel, ANSC a restituit contestația companiei respective, menționând că nu se supune Legii 131 privind achizițiile publice.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Conform deciziei ANSC, această companie își desfășoară activitatea în domeniul transporturilor, care face excepție de la prevederile legii respective. 

Agenția a constatat astfel că nu are competențe de a soluționa contestația depusă de BMC Truck & Bus SA și a restituit-o fără a o examina. 

mintim că ieri a fost semnat contractul de achiziționare a celor 31 de autobuze marca ISUZU care vor circula pe străzile capitalei, de Parcul Urban de Autobuze și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze ISUZU din Turcia, Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. Contractul are o valoare de 78 de milioane de lei, iar surse pentru achiziționarea vehiculelor au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019, susțin oficialii de la Primărie.

Amintim că municipalitatea a achiziționat pentru Parcul Urban de Autobuze 31 de vehicule noi. Achiziția a fost făcută după ce licitația a fost câștigată de compania turcă Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd. Asta în pofida faptului că această companie a propus cel mai mare preț. 

Autobuzele au costat municipalitatea 78 de milioane de lei.

Rezultatul licitației nu a fost pe placul companiei române "BMC Truck & Bus" SA, care a contestat-o. 

De asemenea, după ce au fost cumpărate, au apărut o serie de critici legate de acestea. Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a spus că vehiculele nu ar fi noi și că acestea ar fi fost înecate în urma celor mai recente inundații din Turcia.

În urma acestor critici, compania turcă "Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri LTD" a anunțat că îl dă în judecată pe Chirtoacă și că îi va cere despăgubiri echivalente cu valoarea materială a unui autobuz ISUZU, de felul celor care circulă deja pe străzile din capitală. 

CITEȘTE ȘI:

Compania de la care Primăria a cumpărat noile autobuze îl dă în judecată pe Chirtoacă! Cere despăgubiri egale cu valoarea unui vehicul

Primăria neagă faptul că licitația pentru autobuze ar fi fost ilegală. Ce spune Codreanu despre contestația depusă de compania din România

A fost desemnat câștigătorul licitației! Care este numele companiei care va livra autobuze pentru Chișinău și ce ofertă a propus

Noile autobuze cumpărate de Primărie au ajuns la Chișinău. Cum arată vehiculele - FOTO

Autobuzele din PMAN vor fi expuse până în ziua alegerilor. Nu au fost cumpărate deocamdată

Contractul de cumpărare a celor 31 de autobuze pentru capitală, SEMNAT! Când vor ajunge vehiculele în posesia Parcului de Autobuze

Compania de la care Primăria a cumpărat noile autobuze îl dă în judecată pe Chirtoacă! Cere despăgubiri egale cu valoarea unui vehicul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile