Logo Realitatea.md

Decizie de ultimă oră! Cimitirile din Chișinău vor fi închise de „Paștele Blajinilor”

06 Iunie 2020, 09:52 // Actualitate

Sâmbătă, duminică și luni cimitirile pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință.

Foto Simbol

„Această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere”, a spus în acest context primarul Capitalei Ion Ceban.

Potrivit acestuia, doar în Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău sunt 280.000 de morminte. Dacă cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, în condițiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sunt în creștere. Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la ortodocși, riscul este extrem de mare, susține edilul.

Totodată, Ion Ceban spune că, la ziua de astăzi, în cele cinci spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi.

„Dragi cetățeni, suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă. Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă. Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămânem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, se arată într-un mesaj public, făcut de Ion Ceban.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile