Logo Realitatea.md

Declarația Henley & Partners privind optimizarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

19 Iulie 2019, 14:55 // Societate

După constituirea noului Guvern al Republicii Moldova, oficiul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții (MCBI) a purtat un dialog pozitiv cu noii miniștri.  

În conformitate cu procedura standard de schimbare a guvernului, există un proces de evaluare a tuturor ministerelor, inclusiv a programului MCBI. Guvernul a informat biroul de implementare a MCBI că dorește să revizuiască programul și companiile-furnizori de servicii de administrare, pentru a se asigura că acesta aduce beneficii suverane și sociale maxime Republicii Moldova și poporului acesteia.

Toate cererile de aplicare, care au fost acceptate oficial în Program până în acest moment vor fi prelucrate complet. Cu toate acestea, deocamdată, nu vor fi acceptate alte solicități, astfel încât guvernul să poată finaliza procesul de evaluare și optimizare.

Programul MCBI are avantaje suverane și sociale semnificative pentru Moldova și poporul său:

  • Programul va suplini cu lichidități economia Republicii Moldova, capital străin atât de necesar țării și investițiile în proiecte de susținere a socieții civile din Moldova. Din solicitările deja existente ale cetățeniei RM urmează a fi obținute 18 milioane de euro.
  • Fondul de Investiții Publice a fost înființat pentru a investi în mod transparent capitalul adunat prin intermediul programului pentru binele Republicii Moldova și a populației acesteia, în baza exemplului de succes al Corporației Provocările Mileniului.
  • Programul creează o platformă internațională unică care poate amplifica vocea Moldovei în spațiul geopolitic, diplomatic, comercial și investițional.
  • Programul va gestiona fluxuri sporite de investiții străine directe (ISD) care pot consolida și diversifica economia, creând astfel locuri de muncă noi și sigure pentru poporul moldovenesc, cu consecințe politice pozitive pentru guvern.

Consilierii The Moldova Investment Company și cei ai Henley & Partners așteaptă cu nerăbdare să continuie angajamentul pozitiv cu noul Guvern al Republicii Moldova.

Dr. Juerg Steffen, CEO al Henley & Partners, a menționat: „Rămânem în totalitate în slujba Republicii Moldova și poporul său. Am investit timp și capital semnificativ în Moldova și credem că această investiție va genera de-a lungul timpului sute de milioane în economia moldovenească, ceea ce va îmbunătăți viața populației țării.

În plus, considerăm că programul MCBI va deveni o platformă pentru o creștere mai mare, dezvoltând noi proiecte importante de ISD care vor crea oportunități de angajare pentru moldoveni. Așteptăm cu nerăbdare un dialog pozitiv cu noul guvern".

-Sfârșit-

Despre Henley & Partners

Henley & Partners este lider mondial în planificarea reședinței și a cetățeniei. În fiecare an, sute de persoane bogate și consilierii lor se bazează pe expertiza și experiența noastră în acest domeniu. Profesioniștii de înaltă calificare din cadrul companiei lucrează împreună ca o echipă în peste 30 de birouri din întreaga lume.

Conceptul de planificare a șederii și cetățeniei a fost creat de Henley & Partners în anii 90. Pe măsură ce globalizarea s-a extins, reședința și cetățenia au devenit subiecte de interes semnificativ în rândul numărului tot mai mare de antreprenori și investitori mobili internaționali pe care îi slujim cu mândrie zilnic.

Compania deține și o practică de consiliere guvernamentală care a gestionat mai mult de 8 miliarde USD în investiții străine directe. Compania a oferit consultanță strategică și în proiectarea, implementarea și funcționarea celor mai reușite programe de rezidență și cetățenie din lume.

henleyglobal.com

Pentru alte informații, contactați:

Paddy Blewer

Group Public Relations Director

paddy.blewer@henleyglobal.com

Landline: +44 207 811 5910

Mobile: +44 774 190 9957

Sarah Nicklin

Senior Group Public Relations Manager

sarah.nicklin@henleyglobal.com

Landline: +27 21 850 0524

Mobile:   +27 72 464 8965

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile