Logo Realitatea.md

Declarația liderului PPDA care ar putea destrăma coaliția PSRM-ACUM

23 Octombrie 2019, 08:13 // Politica

Igor Dodon și-a dorit ca Procuratura să nu fie liberă și s-a opus reformei justiției, a instituit controlul asupra unor instituții în locul lui Vlad Plahotniuc și a cheltuit banii publici fără folos pentru cetățeni. Sunt doar câteva acuzații pe care i le-a adus Andrei Năstase șefului statului, liderul informal al PSRM care au format o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM.  

„Nu vreau să intru în detaliile care s-au întâmplat până acum. Procesele au trenat. Dodon a fost împotriva votării Legii Procuraturii în felul în care este acum. S-a opus, s-a opus, până când nu a mai avut încotro și a acceptat”, a declarat Năstase la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Politicianul mai spune că Igor Dodon ar controla mai multe instituții, printre care și Consiliul Coordonator al Audiovizualului și a criticat dur decizia autorității de a-i permite postului de televiziune „Accent TV”, afiliat PSRM-ului, să retransmită „Pervîi Kanal”.

„Controlul lui Plahotniuc asupra acestor instituții, a trecut încet, încet, și se vede după cum au rezolvat problema asta cu „Prime”-ul, la Dodon”, a adăugat Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr i-a cerut socoteala lui Dodon și pentru banii pe care îi cheltuie pentru deplasări, care nu ar duce la rezultate concrete.

„Câte deplasări a avut Dodon peste hotare de-a lungul mandatului său? Eu mă întreb cât de eficiente au fost acestea. Bani publici cheltuiți și nimic în schimb. În patru luni de zile, Maia Sandu a avut câteva deplasări în străinătate. Eu am avut 3-4 și iată că s-a întâmplat ceva: 100 milioane din partea Europei, 100 milioane din partea României, 29 milioane suplimentate din partea SUA. Parcă producem ceva și mai suntem criticați și încă mai suntem șantajați. Nu vedeți cum Dodon a declarat că poate forma o altă majoritate parlamentară, remanieri în Guvern? Oare acesta nu-i șantaj?”, s-a arătat indignat politicianul.

Întrebat dacă nu se teme că aceste declarații vor crea fisuri în majoritatea parlamentară, formată de PSRM și ACUM, Andrei Năstase a comentat: „Această majoritate nu s-a făcut pentru mine ori pentru Dodon, dar pentru ca să apară niște lucruri importante pentru oameni. Noi, Blocul ACUM, pentru asta am făcut-o. Nu pentru ca noi să muncim de dimineață până seară, iar Dodon să facă plimbări prin toată lumea și din când în când să vină acasă și să facă critici pe la televizor”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”