Logo Realitatea.md

Declarația Reprezentantului FMI în Republica Moldova cu privire la amnistia capitalului aprobată azi în Parlament

26 Iulie 2018, 21:22 // Economie

După ce Ambasada SUA în Republica Moldova și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu adoptarea de către Parlament a pachetului de legi privind politica bugetar-fiscală, și Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, și-a exprimat îngrijorarea. Într-un comunicat de presă se menționează că ”pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale și măsuri de amnistie a capitalului vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative”.

”Opinia preliminară a experților FMI este că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale și măsuri de amnistie a capitalului, aprobat de curând, nu se aliniază la obiectivele programului susținut de FMI. La concret, măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală și vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative. Experții FMI analizează la moment implicațiile pachetului de măsuri adoptat, în baza informațiilor ce parvin”, se arată în mesajul Reprezentanței permanente a FMI la Chișinău.

Amintim că pachetul de legi, care a fost aprobat ieri de Guvern, astăzi a fost în două lecturi și de Parlament. Potrivit noilor modificări, persoanele fizice vor avea posibilitatea să-şi declare voluntar bunurile nedeclarate sau pe cele care au fost declarate la valoare redusă, fiind vorba de bani, bunurile imobile, valorile mobiliare, cotele de participare la capitalul social, mijloacele de transport rutier atât din ţară, cât şi de peste hotare.

VEZI ȘI:

Ambasada SUA în Moldova comentează legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală, aprobată de deputați

Parlamentul a adoptat, în lectură finală, proiectul legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile