Logo Realitatea.md

Declarație de presă - Realitatea.md

21 August 2018, 14:11 // Actualitate

UPDATE: Doamna Cristina Pruteanu și-a reiterat scuzele pentru confuzia creată, în cadrul unei discuții cu responsabilii. Tricoul cu pricina a fost adus la redacția Realitatea.md. 

Redacția portalului de știri www.realitatea.md îşi exprimă regretul şi dezacordul în legătură cu folosirea ilegală și fără drept a siglei ”Realitatea”, de către doamna Cristina Pruteanu, cunoscută în calitatea sa de activist civic în Italia și la Chișinău. 

În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi de mai mulți reprezentanți ai partidelor politice și societății civile, doamna Cristina Pruteanu a ieșit în fața publicului purtând un tricou cu imprimeu al logo-ului Realitatea.md. Din spusele doamnei, sigla a fost preluată conștient de pe Internet, fără nicio notificare sau solicitare de a folosi logo-ul în propriile interese. Mai mult, doamna Pruteanu nu a avut nicio reținere în a-l prelua și a adăuga un text, ceea ce poate duce la o „situaţie extremă”. Doamna Cristina Pruteanu a recunoscut că a preluat sigla pentru a o folosi în proprii interese, fapt pentru care a exprimat scuzele sale în persoana cameramanului Rlive.md. 

Menționăm că preluarea și utilizarea unui produs intelectual fără acordul autorului sau deținătorului acesteia, intră sub incidența legii civile și penale. Nici o utilizare nu este permisă fără un aviz prealabil, dat în scris din partea titularului - "Bright Communications" S.R.L.  

Exprimăm speranța că doamna Pruteanu nu va mai purta acest tricou sau orice alt obiect care să conțină produse marca www.realitatea.md în spațiul public, în mod special la evenimente politice. În caz contrar, Realitatea își rezervă dreptul de a recurge la acțiuni de ordin juridic și judiciar. 

www.realitatea.md este un portal independent și apolitic, fiind principalul site de știri, în limba română, din cadrul Grupului de presă on-line „Realitatea”, lansat în anul 2014, care are misiunea de a prezenta corect şi în regim non-stop cele mai actuale şi importante ştiri din diverse domenii de interes pentru societatea noastră. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile