Logo Realitatea.md

Declarație neașteptată a liderului nord-coreean. „Phenianul pledează în favoarea unificării celor două Corei”

25 Ianuarie 2018, 15:59 // În lume

Coreea de Nord a adresat astăzi un mesaj neobişnuit „tuturor coreenilor”, în care regimul de la Phenian afirmă că doreşte să se avanseze către reunificarea peninsulei, fără intervenţie externă, potrivit agenţiei oficiale de presă nord-coreene KCNA, relatează Reuters.

În acest mesaj, difuzat după o conferinţă comună între Guvernul nord-coreean şi reprezentanţi ai partidului şi unor organizaţii de la Phenian, Republica Populară Democratică Coreeană (RPDC) apreciază că toţi coreenii „trebuie să promoveze contactele, călătoriile, cooperarea între Nord şi Sud”, dând asigurări în acelaşi timp că Phenianul va zdrobi toate obstacolele susceptibile să împiedice izbânda unui asemenea proiect.

„Este necesar, ca toţi coreenii să îşi mobilizeze întreaga energie pentru a potoli tensiunile militare şi a crea un climat de pace în peninsula coreeană. Tensiunile militare constituie un „obstacol important” în calea îmbunătăţirii relaţiilor între cele două Corei şi a unificării lor Exerciţiile militare efectuate în comun cu ”forţe exterioare” s-au dovedit dăunătoare dezvoltării relaţiilor între cele două corei”, explică KCNA.

De menționat faptul că cele două Corei au convenit să defileze sub acelaşi steag la ceremonia de deschidere şi să alinieze o echipă comună în turneul feminin de hochei pe gheaţă, la Jocurile Olimpice de iarnă din acest an.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile