Logo Realitatea.md

Declarațiile lui Cebotari după ce s-a cerut ridicarea imunității acestuia

19 Septembrie 2019, 13:16 // Actualitate

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, a venit cu o primă reacție după ce s-a anunțat că Procuratura Generală a venit în Parlament cu solicitarea de ai fi retrasă imunitatea, pentru a putea fi anchetat în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„Eu am fost membrul al unei Comisii Juridice, a unei comisii de evaluare, care nu a avut dreptul de a decide de a da sau de a nu a da în concesiune aeroportul. Dar Comisia a avut doar obligația tehnică de a pune aprecieri la anumite criterii, care trebuiau să le întrunească ofertanții. Respectiv, Comisia trebuia să execute mai multe hotărâri ale Guvernului. Hotărârea de a concesiona, decizia de a concesiona, termenul de 49 de ani, mărimea revedenței, păstrarea taxelor, au fost aprobate de către Guvern, până la începerea lucrului Comisiei, inclusiv cu mânuța doamnei Maia Sandu. Întrebarea mea este: Dacă eu am executat o hotărâre semnată de Maia Sandu, care spre deosebire a avut libertatea de a vota sau nu pentru concesionarea Aeroportului și a avut libertatea de a vota sau de a respinge raportul Comisiei respective, întrebarea mea este: Dacă eu sunt vinovat, ce este cu Maia Sandu?”, s-a întrebat Cebotari.

Deși în solicitarea procurorului general nu se menționează că acesta ar urma să fie cercetat în cadrul anchetei privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, Vladimir Cebotari a declarat că el cunoaște din ce cauză i se vrea retragerea imunității, deoarece „în țară mai sunt și oameni buni, care sunt gata să informeze despre astfel de cazuri”.

Amintim că, astăzi, procurorul genral interimar a venit în Parlament cu solicitarea de a ridica imunitatea a doi deputații – democratului Vladimir Cebotari și lui Petru Jardan, deputat din partea fracțiunii Partidului Șor.

De remarcat că, luni, procurorul general interimar a mai venit în Parlament cu solicitarea de a retrage imunitatea pentru alte două deputate, ambele din fracțiunea Partidului Șor – Marina Tauber și Reghina Apostolov, care au fost reținute pentru 72 de ore. Ulterior, Marinei Tauber i-a fost aplicat mandat de arest pentru 30 de zile la domiciliu, iar în cazul Reghinei Apostolov, judecătorii urmează să se supună astăzi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile