Logo Realitatea.md

Declarațiile lui Codreanu referitor la rezultatul alegerilor. Regretele și dezamăgirile pe care le are fostul primar interimar

22 Octombrie 2019, 16:23 // Politica

Ruslan Codreanu a venit cu o reacție cu referire la algerile locale care au avut loc duminică, 20 octombrie, în cadrul cărora nu a fost admis ca candidat independent.

Codreanu a făcut aluzie că unele partide care au acces în Consiliul Municipal Chișinău, nu ar fi trebuit să treacă pragul alegerilor, deoarece se fac direct vinovate de haosul și dezordinea din Capitală, iar actuala guvernare au politizat „tot ce s-a putut de politizat”.

Unicul regret pe care îl are Ruslan Codreanu este faptul că, Victor Chironda, împreună cu colegii săi nu au reușit să ia mai multe locuri în consiliu.

Mai jos găsiți reacția integrală a fostului primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

„Duminică am mers la vot, pentru a-mi exercita dreptul. Dacă nu am putut să îmi exercit dreptul de a candida și a fi pe buletinele de vot. Alianța și mimarea democrației este la ea acasă.

Câteva gânduri doar vreau să le fac publice - îmi pare rău că Victor Chironda împreună cu colegii nu au reușit să ia mai multe locuri în consiliu. Și mai rău, îmi pare că din cauza la circuri politice, unele cadavre politice au reușit să ia 10%, după ce au vorbit de tancuri 10 ani și au adus în starea deplorabilă orașul, în care miroase, în care drumuri noi făcute din bani împrumutați după un an au început să se strice și multe altele.

Despre turul 2, despre cei 8 milioane ce urmează a fi cheltuiți și despre cum deja își împart viceprimarii, pretorii și deciziile în CMC, nu cred că trebuie să vorbesc eu. Fiecare nu are decât să-și facă concluziile proprii. Apropo, ați văzut cheluielile de milioane ale fiecărui partid?

Alianța de la putere, nu doar că nu au așezat insituțiile în matca democrației, dar au politizat tot ce s-a putut în continuare. Au folosit resurse financiare, resurse administrative și au dat la o parte pe toți cei care încurcau.

Moldova trebuie transformată - la propriu! Iar asta nu se face doar în cicluri electorale, nu se face nici prin slogane populiste, nu se face prin geopolitică. Oamenii trăiesc o pseudodezvoltare, într-un permanent status quo cu aceleași abordări și zero schimbări, victimile unor politicieni avari.

Poporul stă și așteaptă justiție liberă, ca toți să aibă drepturi egale, iar funcționarii să nu accepte indicații la nesfârșit de la stăpânii aflați foarte vremelnic la putere.

Transformarea țării ține de infrastructură, elementarul - toalete în orice școală din țară. Transformarea țării ține de bani și de resetarea relațiilor cu mediul privat, pentru că aberațiile din ultimul timp vor duce la împrumuturi iresponsabile. Transformarea ține de a ne gândi dacă nu rezolvăm problemele de mediu, vom ajunge în câțiva ani să nu avem apă. Iar lista poate continua la nesfârșit..

Despre alegeri, aș vrea să spun că “aleșii” sunt oglinda poporului. Dar nu este așa. Guvernarea actuală a dat la o parte zeci de candidați independenți din toată țara. Tăind foile, fără să țină cont că acolo erau zeci de mii de semnături ale oamenilor care își doreau altceva.

P.S. E Ceață din nou în Moldova. Cod galben de ceață în toată țara. Aveți grijă vă rog. Sper că nu pentru următorii 4 ani”.

Amintim că, Ruslan Condreanu a candidat independent la alegerile locale din Chișinău, însă nu a fost înregistrat în cursă, din cauza unor semnături colectate de la chișinăuieni, care au fost declarate de CECEC nule, astfel încât nu avea suficiente pentru a trece pragul de înregistrare. De menționat că, potrivit Codului electoral, un candidat independent trebuie să colecteze 10 mii de semnături pentru a-și putea depune canidatura la funcția de primar al Capitalei în cadrul alegerilor. Codreanu a colectat 10 454 de semnături, iar CECEC a declarat nevalabile 1099. Acesta a atacat decizia în instanța de judecată, însă fără rezultat. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile