Logo Realitatea.md

Decoraţiuni de Crăciun cu imagini ale lagărului de la Auschwitz, puse spre vânzare de Amzon, iar apoi retrase, din cauza criticilor

02 Decembrie 2019, 19:00 // În lume

Gigantul american al comerţului online Amazon a retras de pe site-ul său decoraţiunile de Crăciun pe care erau reprezentate imagini ale lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz după critici din partea Muzeului Auschwitz-Birkenau, relatează luni dpa.

„O purtătoare de cuvânt a @amazon a declarat într-un comunicat că produsele au fost retrase de la vânzare”, se arată într-un mesaj postat luni pe Twitter de Muzeul Auschwitz. Totodată, purtătoarea de cuvânt a afirmat că orice magazin online care nu respectă instrucţiunile site-ului va fi sancţionat şi şi-ar putea pierde contul Amazon, se precizează în mesaj.

Muzeul a criticat în weekend pe Twitter şi Facebook vânzarea decoraţiunilor de Crăciun cu imagini ale Auschwitz-ului, în care se văd şinele de tren ce duc spre intrarea în lagăr şi barăcile. De asemenea, muzeul a afirmat că o imagine cu „Auschwitz pe un desfăcător de sticle, este destul de deranjant şi lipsit de respect” şi a cerut Amazon să elimine obiectele din catalogul produselor sale.

După ce Amazon a eliminat decoraţiunile de pe site-ul său, Muzeul a afirmat că obiecte similiare erau disponibile spre vânzare pe platforma Wish.

„Sperăm că reacţia lor va fi asemănătoare”, a afirmat instituţia, într-un mesaj pe Twitter adresat Wish.

Germania nazistă a creat acest lagăr al morţii după ce a ocupat Polonia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Auschwitz-ul, unde peste un milion de evrei din toată Europa şi o sută de mii de ne-evrei au fost ucişi, a devenit un simbol al Holocaustului. Potrivit estimărilor, aproximativ 232.000 de copii s-au aflat printre victime.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile