Logo Realitatea.md

Dedicație pentru președinte și premier, de Ziua Limbii Române: „Cum nu vii tu, Țepeș, Doamne/Să dai foc la Președinție și la casa de nebuni” (VIDEO)

31 August 2015, 12:37 // Societate

Președintele Nicolae Timofti și premierul Valeriu Streleț au avut parte de o surpriză în timpul depunerilor de flori la busturile scriitorilor români de pe „Aleea Clasicilor”. La bustul poetului Mihai Eminescu, cei doi au fost întâmpinați cu versurile din „Scrisoare a treia”, puțin adaptate: „Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,/Să dai foc la Preșidenție și la casa de nebuni!”. Ulterior, femeia i s-a plâns premierului că este profesor universitar și moare de foame.

captură: rlive.md

„Cum nu vii tu, Țepeș Doamne, ca punând mâna pe ei,

Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei.

Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,

Să dai foc la Preșidenție și la casa de nebuni!” - a rostit femeia în timp ce delegația oficială, în frunte cu premierul și șeful statului, depunea flori la bustul lui Eminescu.

După încheierea ceremoniei, președintele Nicolae Timofti s-a retras, mergând pe jos spre Președinție. Astfel, femeia l-a luat la rost pe premierul Valeriu Streleț.

Femeia, care este soția profesorui Mihai Purice, din cadrul Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova, ce riscă a fi lichidată, l-a întrebat pe Valeriu Streleț „când facem Unirea (n.r. cu România)”. „Ne-am săturat cu pensiile astea să trăim. Sunt profesor universitar și mor de foame. N-am cu ce cumpăra o floare”, a spus femeia.

„Dați-ne voie să dezvoltăm un pic țara ca să nu ne ducem (n.r. în România) foarte săraci”, i-a zis premierul care s-a oprit să o asculte.

Răspunsul însă nu a fost tomai pe placul femeii. „Cum o dezvoltați?! 25 de ani. Murim deja de foame, oameni buni. El dezvolta țara!”, a spus acesta în timp ce Valeriu Streleț s-a pornit spre mașină, iar bodyguard-ul premierului a luat-o pe femeie de braț, ca să nu-l urmeze.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile